KAOS

FOTO: Na primorki vse stoji

Objavljeno 27. april 2016 20.41 | Posodobljeno 28. april 2016 00.38 | Piše: M. U.
Ključne besede: ceste sneg

Med priključkoma Vrhnika in Logatec je avtocesta zaprta. Brez zimske opreme voznikom vožnjo odsvetujejo.

Foto: Dars
Ceste po državi so mokre, sneg se oprijema cestišč. Zaradi plundre na vozišču je na gorenjski, štajerski, primorski in dolenjski avtocesti vozišče ponekod spolzko. Voznikom priporočamo previdno in počasnejšo vožnjo. 
 

Zimska oprema je v snežnih razmerah obvezna, zato naj se vozniki brez nje na odpravljajo na pot.

 
Prometne nesreče:
  • Na primorski avtocesti med priključkoma Vrhnika in Logatec v smeri Kopra promet poteka po voznem pasu. V smeri Ljubljane je več prometnih nesreč. Nastaja daljši zastoj v obe smeri. 
image
 
Foto: Dars
 
  • Polovična zapora je na regionalni cesti Vrhnika–Logatec zaradi zdrsa tovornega vozila. Nastaja zastoj v obe smeri.
  • Na dolenjski avtocesti pred počivališčem Starine v smeri Hrvaške, med priključkoma Trebnje zahod in Trebnje vzhod v smeri Novega mesta je zaprt vozni pas, med priključkoma Kronovo in Novo mesto vzhod proti Ljubljani zaprta vozni in prehitevalni pas.
     
  • Na štajerski avtocesti na priključku Maribor - sever iz smeri Šentilja je oviran promet. Na štajerski avtocesti med cestninsko postajo Kompolje in priključkom Krtina proti Ljubljani je promet oviran zaradi podrtih dreves v obe smeri.
 

Dars: Če ni nujno, naj se vozniki ne odpravljajo na pot

Ob današnjem sneženju pri Darsu opozarjajo, naj se vozniki ne odpravljajo na pot, če to ni nujno potrebno. Če se odpravijo na cesto, naj povečajo varnostno razdaljo ter hitrost vožnje prilagodijo razmeram na cesti. Na gorenjskem, primorskem in štajerskem kraku avtoceste je od štiri do šest vozil, ki plužijo in posipajo vozišče.

V zelo kratkem času je zapadla velika količina snega. Tako ga je na Gorenjskem v eni uri padlo do 10 centimetrov, je pojasnila tiskovna predstavnica družbe za avtoceste Romana Duša.

 

 

Na ljubljanski zahodni obvoznici je med priključkoma Ljubljana Brdo in razcepom Koseze zaprt prehitevalni pas zaradi pretrganega električnega kabla.

Zastoj tovornih vozil je na pomurski avtocesti na cestninski postaji Dragotinci v smeri Maribora.

 
Zaprta proga med Beljakom in Jesenicami
 
Iz Slovenskih železnic (SŽ) pa so sporočili, da je na avstrijski strani zaradi močnega sneženja zaprta proga med Beljakom in Jesenicami. Zaradi zaprtja bosta mednarodna vlaka iz Zagreba v München in Zürich v Sloveniji peljala po obvozni poti. Za potnike so uredili nadomestne avtobusne prevoze.

Potnike bodo o morebitnih spremembah in nadomestnih prevozih obveščali na svoji spletni strani, informacije pa lahko potniki dobijo tudi v informacijskih centrih SŽ, prek elektronske pošte ali na telefonski številki 1999.

 
Deli s prijatelji