DAN MLADOSTI

FOTO: Na ljubljanski policijski postaji visel plakat s Titom

Objavljeno 07. avgust 2015 18.02 | Posodobljeno 07. avgust 2015 18.09 | Piše: Mo. S.

»Vodstvo policije bo na to s pisnim obvestilom enotam ponovno opozorilo vse zaposlene v policiji,« pravijo pri policiji.

Plakat.

LJUBLJANA – Zaradi zasedenosti prostorov za zaslišanje je policist na policijski postaji Ljubljana Center danes vabljeno osebo v postopku na pogovor povabil v eno od pisarn. 

A tam je na eni od sten visel tudi star plakat, vabilo na prireditev ob 25. maju, zaradi česar je oseba odklonila podajanje vsebinske izjave v zadevi, za katero je bila vabljena, so nam sporočili ljubljanski policisti.

Opozorilo vsem zaposlenim

Kot pravijo, so plakat na policijski postaji takoj odstranili, strinjajo pa se, da morajo biti državni uradni prostori nevtralni in ne smejo vsebovati slik ali drugih predmetov, ki bi lahko vznemirjali ljudi, žalili njihova prepričanja ali čustva. Takšnega ravnanja jim ne nalagajo zgolj zakonski predpisi, temveč so se policisti k temu zavezali tudi s sprejetjem kodeksa policijske etike.

»Vodstvo policije bo na to s pisnim obvestilom enotam ponovno opozorilo vse zaposlene v policiji,« še pravijo pri PU Ljubljana.

Vabljena oseba: Roman Leljak

Na pogovor je bil zaradi svinčnika s posebno ampulo, ki ga je marca prinesel v državni zbor (DZ), povabljen publicist Roman Leljak. Izjavo je odklonil, plakata z Josipom Brozom Titom pa ne komentira. Se je pa odzval poslanec SDS Branko Grims, ki je poudaril, da ustava prepoveduje kakršno koli politično dejavnost pripadnikom notranjega ministrstva, ministrica Vesna Györkös Žnidar pa bi morala po njegovih besedah »poskrbeti, da se kaj takega tudi teoretično ne bi moglo zgoditi, in je seveda zaradi tega objektivno, če ne tudi subjektivno odgovorna«.

Deli s prijatelji