PREVIDNO

FOTO: Na Gorenjskem in Koroškem sneži

Objavljeno 02. december 2012 08.42 | Posodobljeno 02. december 2012 10.40 | Piše: D. P.

Ponoči bodo padavine postopno ponehale, od severa se bo pričelo jasniti.

Na Gorenjskem sneži.

LJUBLJANA – Uresničile so se napovedi. Po zadnjih podatkih ponekod po Sloveniji sneži. Arso poroča, da sneg beli Kredarico, letališče Jožeta Pučnika, Rateče, Slovenj Gradec in Vogel. Naši bralke in bralce javljajo o prvih snežinkah iz Velenja ter Maribora.

Prve težave

V višje ležečih predelih v severno - zahodni Sloveniji se je sneg po 9. uri že začel oprijemati cestišča. Cesta čez prelaz Vršič je prevozna samo za osebna vozila z verigami.

Ponoči bo ponehalo

Po nižinah Primorske bo deževalo, drugod večinoma snežilo. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od –1 do 3, na Primorskem od 5 do 9 stopinj Celzija. Ponoči bodo padavine postopno ponehale, od severa se bo začelo jasniti. Burja na Primorskem bo oslabela in ponehala.

 

Promet.si opozarja, da je cesta čez prelaz Vršič prevozna samo za osebna vozila z verigami.

V ponedeljek do minus 6

Jutri bo večinoma sončno, le ponekod po nižinah bo zjutraj in dopoldne megleno. Najnižje jutranje temperature bodo od –1 do –6, v alpskih dolinah do –10, ob morju malo nad 0, najvišje dnevne od 0 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.


Znova sneg

V torek se bo spet pooblačilo, sredi dneva in popoldne bodo padavine zajele vso državo. Ponekod po nižinah bo sprva deževalo, zvečer in v noči na sredo pa večinoma snežilo. V sredo zjutraj bodo padavine ponehale, čez dan se bo delno zjasnilo.

Je zapadel sneg tudi pri vas? Pošljite nam fotografijo prek spodnje aplikacije.

Deli s prijatelji