BODITE POZORNI!

FOTO: Na cestah kaos, kolone dolge tudi do 15 kilometrov

Objavljeno 13. avgust 2016 17.35 | Posodobljeno 13. avgust 2016 17.37 | Piše: A. K.

Na slovenskih in hrvaških cestah so gneče z zastoji. Na gorenjski avtocesti je pred predorom Karavanke že okoli 15-kilometrska kolona.

Lipce.

LJUBLJANA – Konec tedna je prinesel svoje in na hrvaških in slovenskih cestah že nastajajo dolgi zastoji. Na gorenjski avtocesti pred priključkom Lesce proti predoru Karavanke in Avstriji je kolona vozil dolga približno 15 kilometrov. Zaradi nadzora prometa na avstrijski strani predor občasno zapirajo. Proti Kranjski Gori priporočajo izvoz Radovljica. Za voznike osebnih vozil je proti Avstriji obvoz možen preko prelazov Ljubelj ali Korensko sedlo.

Zastoji nastajajo še na primorski hitri cesti med razcepom Srmin in priključkom Koper center proti Izoli, na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji, na koncu podravske avtoceste in naprej proti glavni cesti do mejnega prehoda Gruškovje. Manj obremenjeni mejni prehodi so Dobovec, Zavrč in Središče ob Dravi.

Mejni prehodi so že močno obremenjeni, in sicer se na mejnem prehodu Gruškovje za vstop v državo čaka 45 minut, za izstop 40 minut. Na Dragonji vozniki na izstop čakajo dve uri, na vstop v državo eno uro, na mejnem prehodu Sečovlje se za vstop in izstop iz države čaka približno eno uro.

Kaotično tudi na Hrvaškem

Tudi na Hrvaškem je na avtocestah iz notranjosti države proti morju povečan promet. Prav tako je gost promet na avtocesti A3 od meje s Slovenijo na Obrežju proti Lipovcu. Na avtocestah se občasno pojavljajo krajši zastoji, zato hrvaški avtoklub svetuje voznikom, naj upoštevajo varnostno razdaljo. Pred cestninsko postajo Lučko na avtocesti SplitZagreb se zastoji vijejo v obe smeri. V smeri proti Zagrebu je okoli 11-kilometrska kolona, v smeri proti Splitu pa 5-kilometrska in se razteza že na zagrebško obvoznico.

Zaradi povečanega prometa proti istrskim mejnim prehodom s Slovenijo je nastal zastoj tudi na istrskem ipsilonu. Dolg je okoli pet kilometrov.

Ste se znašli v gneči? Kaj se dogaja? Pišite nam in nam pošljite fotografijo!
 

Deli s prijatelji