NEODGOVORNO

FOTO: Mučenje: psa naložil na avtoprikolico in, hop, gremo

Objavljeno 19. julij 2013 19.47 | Posodobljeno 19. julij 2013 19.47 | Piše: T. L.

Kaj vse si privoščijo lastniki psov: ujeli so voznika, ki je psa naložil kar na avtoprikolico. Inšpektorji o primeru obveščeni.

Kaj vse pade ljudem na pamet ...

PETROVČE – Kaj vse pade na pamet lastnikom živali! Kljub številnim člankom in opozorilom strokovnjakov ter pristojnih služb o tem, kako je v poletnih dneh treba poskrbeti tudi za živali (senca, dostop do vode), pa očitno nekateri živali še vedno dojemajo kot predmete. Primer je voznik osebnega avta, ki je na relaciji Petrovče–Levec psa peljal kar na avtoprikolici. Početje neodgovornega voznika v srebrnem avtu z avtoprikolico je slikal drug voznik in fotografije kot dokaz poslal na naslov Društvo za zaščito živali Veles, kjer so o dogodku takoj obvestili policijo ter inšpektorat pri republiški veterinarski upravi. 

Ali bodo pristojni ob dokazilu o neodgovornem početju oziroma mučenju živali ukrepali proti vozniku, ki je psa naložil na avtoprikolico, še ne vemo. 

Ste tudi vi v svoji okolici opazili primere neodgovornega ravnanja z živalmi? Ste ukrepali? Pošljite nam informacije in fotografije, da bomo skupaj pomagali živalim!

Deli s prijatelji