VROČE NA OBALI

FOTO: Križarka ljubezni se bo zasidrala tudi v Sloveniji

Objavljeno 12. junij 2016 18.48 | Posodobljeno 12. junij 2016 18.48 | Piše: Boštjan Celec

Obeta se vroča koprska jesen 2017, k nam prvič prihaja največ svingerjev na kupu.

Čisto blizu nas so svingali že lani, a v Sloveniji se niso zasidrali. Foto Facebook

KOPER – Obnovljena luksuzna križarka Azamara Quest bo na osemdnevno križarjenje po Jadranskem morju odplula 26. septembra prihodnje leto iz Benetk, kamor se bo vrnila 3. oktobra. Ravno med vračanjem se bo za en dan zasidrala tudi v Kopru, od razdajanja ljubezni, menjavanja partnerjev in svinganja takrat najverjetneje že malce utrujeni avanturisti pa si bodo lahko ogledali lepote Slovenije. Organizatorji takih križarjenj sicer o naši deželi govorijo le v superlativih. Priporočajo obisk glavnega mesta države, Ljubljana je po njihovih trditvah do pešcev in kolesarjev prijazno mesto, skozi njo pa teče smaragdna reka. Za zdaj je to mesto še skriti zaklad, vendar bojda ne bo več dolgo tako, ker jo je Lonely Planet uvrstil na drugo mesto v kategoriji Best in Europe. Tudi največje slovensko pristaniško mesto, Koper, ima precej čarov, kot posebnost pa omenijo, da od tod ni tako daleč do omamne kave v tržaškem Caffe San Marco. Če si bo kateri potnik to zaželel, lahko organizirajo tudi obisk Škocjanskih jam, ki so na seznamu Unescove dediščine.

Program Poželenje

Potovanje na ladji ljubezni se bo torej začelo v Benetkah, organizira pa ga mehiška družba Original Group, ki se ukvarja s tako imenovano ponudbo za odrasle. Križarka bo poleg Kopra obiskala še Zadar, Hvar, Kotor, Dubrovnik in Korčulo, na njej pa bo 690 petičnih in pohotnih potnikov, ki bodo za križarjenje rade volje odšteli od 3000 do vrtoglavih 8300 evrov, odvisno od tega, koliko razkošja si bodo želeli privoščiti.

Še najmanj pomembni za potnike na ladji bodo resnici na ljubo izleti in ogledovanje znamenitosti krajev, v katerih se bo 180 metrov dolga križarka ustavila, veliko bolj privlačno za njih bo zagotovo to, kar se bo dogajalo na sami Azamari Quest. Seks, seks, seks in orgije brez meja. »Sprostite se in uživajte v erotičnih tematskih večerih, zabavah ob bazenu, posebnih sobah, predstavah, v katerih boste raziskovali svojo čutnost, delavnicah, kjer boste izkusili dotike, okuse in doživetja, in vrhunskih restavracijah. To je proslavljanje življenjskega sloga brez zadržkov,« so sporočili organizatorji, ki so osemdnevni program poimenovali Poželenje.

Vozovnice so na voljo le parom, samskih na ladjo ne bodo sprejeli. Območja, na katerih bodo lahko pari svingali, bodo natančno določena, prav tako tista, po katerih se bodo lahko sprehajali v adamovih in evinih kostumih. Poskrbljeno bo tudi za wellnes ponudbo, telovadnico, igralnico in dve restavraciji z vrhunsko kulinarično ponudbo.

Ne pomeni ne

Bolj malo pa je besed o tem, česa med križarjenjem ne bo dovoljeno početi. Organizatorji že zdaj prosijo potnike, naj postanejo malce bolj mirni in tihi, ko bo ura odbila polnoč, najstrožje prepovedano pa bo vabljenje zaposlenih na ladji v spolne igrice. Za njih namreč velja, da morajo v primeru nespodobne ponudbe izreči stavek: »Ne, in ne pomeni ne.«

Original Group ima že tri letovišča za svingerje, tokrat pa za njih prvič organizira tudi križarjenje. O tem, zakaj so se odločili ravno za Jadransko morje, direktor družbe Rodrigo de la Pena pove, da so načrtno izbrali prečudovito ladjo in to eksotično destinacijo, saj se bo ta izkušnja lahko le tako vsem potnikom za vselej vtisnila v spomin.

Prihodnje leto pa se ne bo zgodilo prvič, da bo ladja ljubezni obiskala Jadran. Lani je, denimo, po njem že plula Azamara Journey, na njej je bilo 700 svingerjev, za njih pa je skrbela 400-članska posadka. Obiskali so Benetke, Zadar, Split, Hvar, Kotor in Dubrovnik. Kdo ve, zakaj so se tedaj izognili Sloveniji? Leta 2017 se ji pač ne bodo.

Deli s prijatelji