VSE ZA SREČO

FOTO: Kristalna krogla sreče za 22.220 €

Objavljeno 06. marec 2017 10.08 | Posodobljeno 06. marec 2017 10.08 | Piše: Tomica Šuljić

Novomeško podjetje AAA za masten denar ponuja kristalno kroglo za samoizpolnitev.

Kristalna krogla, s katero posameznik dobi neprecenljivo pomoč za dobrih 22 tisočakov. Foto: alternativnepodpore.com

NOVO MESTO – Marsikdo se dan za dnem ukvarja z vprašanjema, kaj lahko izboljša v svojem življenju in kako živeti srečneje. In kljub nešteto knjigam, veram, kultom in načinom, kako stremeti k boljšemu sebi, se marsikomu ta korak ne posreči. Resnici na ljubo je v današnjem hitrem svetu, kjer smo prek tehnologije skorajda vedno dosegljivi, malo tudi miru, v katerem bi lahko razmišljali. A v današnjem svetu vam nekateri, kot je novomeško podjetje AAA, obljubljajo, da bodo zadeve za vas uredili s svojim alternativnim zdravljenjem. Pri AAA imajo namreč Hišo za alternativno energijsko podporo in intuitivno svetovanje.

Med kupom dejavnosti, s katerimi se ukvarjajo – od energijskega zdravljenja domačih ljubljenčkov prek odprave urokov in črne magije pa do meditacije proti staranju – mladosti –, pa vendarle minule dni med nekaterimi vzbujajo pozornost zaradi prav posebnega izdelka, ki ima tudi posebno ceno. Izdelek je osebna reinkarnacijska koda, o kateri razmišljajo: »Kakšna je vrednost posedovanja pomoči za izpolnitev svojega resničnega namena na tem planetu? Kakšna je vrednost tega, da zagotovo veste, da vam ne bo spodletelo?« In čeprav sami menijo, da je taka reč neprecenljiva, so jo vendar natančneje ocenili – na natančno 22.220 evrov.

Osebna koda v kristalni krogli

Za tak kup denarja se namreč začne valiti kolesje vesolja, ki ga pri Hiši s svojim znanjem začne spodbujati možak po imenu David. Davida sicer na spletni strani opisujejo kot človeka, ki je bil drugačen že zarana v življenju: »Že v otroštvu se je zavedal energij okoli sebe.« Z leti naj bi spoznal, da »lahko pomaga ljudem tudi na stotine, celo tisoče kilometrov daleč. Ni pa natančno vedel, kako doseže te neverjetne rezultate.« Začel se je izobraževati za energijskega zdravilca, doktorat je opravil v Indiji: »Našel je tudi zelo redke in najbolj informativne zapiske. Mnogi od njih so stari 1000 let in več.«

No, ko se odločite za spremembo, vam David ponuja osebno reinkarnacijsko kodo: »Vašo unikatno kodo sestavljata dva niza po 22 simbolov in številk. Ta koda je lastna samo vam. Nihče drug nima enake, nihče drug je ne more uporabljati, niti vaši otroci niti partner.« Reinkarnacijska koda vas po Davidovih besedah »z vsemi znaki in simboli ustvarja v edinstveno duhovno bitje z vašim namenom, potencialom, vašo preteklostjo in prihodnostjo. Reinkarnacijska koda je začetek vaše dušne poti, je tudi načrt, kako se lahko optimalno razvija vaša duša skozi vaša življenja. Običajna pot vodi skozi vsakodnevna globoka meditativna stanja, da lahko sploh prejmete vse številke in simbole, ki sestavljajo vašo kodo.«

David se zaveda, da ima malokdo toliko časa, da se nauči globoke meditacije: »Ker sem energijski zdravilec in alternativni svetovalec več kot 20 let, sem omenjena stanja zavzeto uril in prebil nešteto ur v transu podobnem meditativnem stanju.« David nekaj mesecev meditira za kliente, »pošiljam jim energijske vibracije, da jih močno podprem, ko to potrebujejo. Trenutna čakalna doba je okoli 230 dni in se seveda glede na povpraševanje neprestano spreminja.« Ko David konča meditacijo, jo vgravira v 10,3 kilograma težko kristalno kroglo. S kroglo, našteva, pridejo »osredotočenost, vitalnost, pogum, moč, samozavest, učinkovitost, trdoživost, moralni kompas in magnetizem za denar«. Tako naj bi na koncu pomagal številnim »v vseh aspektih življenja, vključno z osebnimi odnosi, finančnimi zadevami, ljubeznijo in zdravjem«.

Dve podjetji, ena vrata, nikogar tam

Podjetje AAA oziroma Hiša naj bi ob Davidu imela še tri sodelavce: vedeževalko Damjano (o njej zapišejo, da zna »v njenem rodu že tretja generacija po ženski strani razbrati iz kart veliko več, kot je vidno očem in slišno ušesom«) pa Esther (ki se ji prikazujejo angeli, z njimi naj bi imela »zelo dobro in hitro povezavo«, prejema tudi angelska sporočila) ter svetovalko Elo Oblak.

Podjetje AAA ima sedež v srcu starega Novega mesta, skorajda nasproti magistrata. Na vratih je tablica z dvema imenoma, v isti pisarni domuje še družba Logos Ritem Machines. Vrata so zaklenjena, tudi na telefonske klice – na katere naj bi se oglasila svetovalka Ela Oblak – se nihče ne odzove. Lastnik obeh podjetij za istimi pisarniškimi vrati je Alean Ostanek iz Črnomlja. V resnici so na spletu povedali toliko o svojem izdelku, da smo jih hoteli pobarati le, ali ima kristalna krogla za 22 tisočakov kakšno garancijo, če pade na tla. Ali črepinje vseeno delujejo? Zanimalo nas je tudi, koliko Slovenk ali Slovencev se je za osebno reinkarnacijsko kodo že odločilo ter odštelo zajeten šop evrov.

Slednje bi bilo nemara nujno tudi zaradi žgolenja o zadovoljnih kupcih: po podatkih Ajpesa je imelo podjetje leta 2015 11.000 evrov izgube, podatkov za lani še niso objavili. A med raziskovanjem kristalne krogle za dobrih 22 tisočakov nas je neprijetno presenečenje dočakalo na prostranstvih svetovnega spleta.

Namreč: tam nekje na Sejšelskem otočju živi možakar, ki mu je ime David Ankh (ankh je egipčanski hieroglif za večno življenje) in ki ponuja identično storitev – osebno reinkarnacijsko kodo! Gospod Ankh se pohvali, da ima za sabo 21 let uspehov, besedilo je identično kot slovensko, drugačne so le fotografije in cena krogle. Tista s Sejšelov stane 88.800 angleških funtov, kar je dobrih 105.000 evrov. Res pa je, da gospod Ankh priloži tudi certifikat.

Slovenski David pravi, da je prejel veliko iskrenih sporočil in zahval: »Imam jih polno datoteko, vendar jih zaradi narave same reinkarnacijske kode in dela z njo ter zaupnosti dela s svojimi klienti vse ohranjam v strogi tajnosti.« Sta pa oba Davida, naš in tisti sejšelski, pustila kar več opozoril: »Ne kupujte te kristalne krogle in reinkarnacijske kode s svojimi edinimi prihranki! Še manj na kredit!« ter: »Ne kupujte je, če boste s porabo tega zneska žrtvovali svoj način življenja ali svoje zdravje!« Nemara gre za brezplačen Davidov nasvet, ki mu velja prisluhniti.

Deli s prijatelji