GRAFIT

FOTO: Kranj zrasel iz alkohola

Objavljeno 02. april 2016 19.45 | Posodobljeno 02. april 2016 19.45 | Piše: Š. A.

Nepridipravi so počečkali steno mestne hiše v gorenjski prestolnici.

Kot kaže, so se s pomladjo prebudili tudi kranjski grafitarji, ki jih je zamikala stena mestne hiše. Foto: Špela Ankele

KRANJ – Te dni je v starem jedru gorenjske metropole domačine pričakal nov grafit. Zapisan z debelimi rdečimi črkami na steno mestne hiše mimoidočim sporoča, da je to mesto zraslo iz alkohola in preostalih substanc. Hkrati grafitar Kranjčanom priporoča, da je treba vzeti vse, »kar ti življenje ponuja, vse, kar te prebuja«. Mestno hišo, na kateri je vzniknil nenavadno dolg napis, sicer upravlja Gorenjski muzej.

Direktorica muzeja Marjana Žibert je pojasnila, da bodo grafit s stene, ki je bila že večkrat popisana, kmalu odstranili, ter dodala, da še ni znano, koliko bo to stalo. Po besedah Bojana Kosa, predstavnika policije za odnose z javnostmi, možje v modrem prijave o nočnem čečkanju niso obravnavali. Velja pa, da lahko tistega, ki se loti nedovoljenega čečkanja, po predpisih o javnem redu in miru čaka nekaj več kot 200 evrov globe.

Naj omenimo, da Kranj premore niz simpatičnih in karizmatičnih grafitov, ki so se kot svojevrsten odtis sodobnega mestnega utripa že pojavili na zemljevidih, priponkah in podobnih spominkih. Težko pa bi rekli, da mednje spada najnovejši, zapisan s kričeče rdečimi črkami.

Deli s prijatelji