PASJA VROČINA

FOTO: Kje se hladite danes?

Objavljeno 04. avgust 2013 12.05 | Posodobljeno 04. avgust 2013 11.26 | Piše: T. L.

Vabimo vas, da nam zaupate, kakšno strategijo ste izdelali za pasje vroče dneve, ki jih preživljamo. Ste na morju, v gorah ali doma z nogami v vedru? Pišite nam.

Kako pa se boste ohladili vi?

LJUBLJANA – Potem ko je v soboto padlo kar nekaj temperaturnih rekordov, smo se zjutraj zbudili v sveže jutro. Pa vendar, ne veselite se prehitro, vremenoslovci napovedujejo, da bodo tudi danes temperature zrasle »do neba«. V Agenciji RS za okolje (Arso) so izdali opozorilo, da bo do druge polovice prihodnjega tedna, predvidoma do vključno četrtka, še zelo vroče. Najvišje temperature bodo od 35 do okoli 38 stopinj Celzija, toplotna obremenitev pa bo zelo velika.

Ker je bil vročinski udar napovedan že pred dnevi, smo prepričani, da ste izdelali strategijo, kako in kje preživeti pasje vroče dneve. Že včeraj smo vas, drage bralke in bralci spletnih Novic, povprašali, kako ter kje se hladite, in prejeli smo kar nekaj odgovorov, ki jih objavljamo v fotogaleriji.

Kje in kako preživljate pasje dneve?

Vabilo pa velja tudi danes in prihodnje dni – glede na to, da meteorologi vročinski val napovedujejo še vsaj do četrtka. Delite z nami, kje in kako preživljate peklensko vroče obdobje. Ste pobegnili na morje, se hladite v kateri od rek ali se skrivate v zavetju gozdov in gora? Morda se vam zdijo kakršni koli premiki odveč in raje doma namakate noge v vedru ter srkate osvežilno limonado. Mogoče pa imate vsega dovolj in v zavetju štirih sten ob tesno zagrnjenih zavesah vroče dneve preživljate v družbi ventilatorja ali klime ter upate, da ohladitev pride kmalu.

Kakršna koli je že vaša strategija, delite jo z nami in drugimi bralci.

Pošljite nam svoje fotografije prek spodnjega obrazca. 

 

Deli s prijatelji