NA SHODU

FOTO: Kateri znani Slovenci so podprli Majniško deklaracijo?

Objavljeno 19. maj 2014 18.16 | Posodobljeno 19. maj 2014 18.18 | Piše: Mo. S.

Zbrane je nagovoril tudi predsednik Evropske ljudske stranke Joseph Daul.

Joseph Daul (levo).

LJUBLJANA – Na shodu v podporo Majniški deklaraciji 2014, ki so jo v nedeljo na Prešernovem trgu v Ljubljani tudi prebrali, se je zbrala množica ljudi, med njimi slovenski in tuji politiki, pa tudi nekateri drugi znani Slovenci.

Zborovanje je organiziralo Društvo Evropska Slovenija v sodelovanju s Civilno družbo za pravično Slovenijo in sopodpisniki deklaracije. Zbrane so nagovorili predsednik Evropske ljudske stranke Joseph Daul, predsednik Centra za evropske študije Wilfried Martens, nekdanji slovaški premier Mikulaš Dzurinda, predsednik SDS Janez Janša, kandidata za evropska poslanca Milan Zver (nosilec liste SDS) in Lojze Peterle (nosilec liste NSi + SLS), Damir Črnčec (Društvo Evropska Slovenija), Mitja Štular (Civilna družba za pravično Slovenijo), Ivan Štuhec (Zbor za republiko), Aleš Hojs (Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve), Tone Kuntner in dijakinja Lucija Pristovnik.

Med drugimi so nastopili Oto Pestner, Gianni Rijavec in Ana Dežman, smo pa v množici opazili še nekatere vidne člane SDS (Anže Logar, Romana Tomc, Dragutin Mate, Andrej Čuš, Vinko Gorenak, Jožef Jerovšek, Alenka Jeraj, Eva Irgl, Andrej Šircelj …).

Deli s prijatelji