BRALEC POROČEVALEC

FOTO: Kako zaščititi avto pred točo

Objavljeno 11. avgust 2013 11.48 | Posodobljeno 11. avgust 2013 11.48 | Piše: T. L.

Voznik je svojega jeklenega konjička spravil na varno skupaj z nakupovalnimi vozički.

Namesto nakupovalnih vozičkov pod streho avto.

LJUBLJANA – Policisti nenehno (in zaman) opozarjajo voznike, naj se v primerih hudih nalivov s točo ne ustavljajo pod cestnimi podvozi iz strahu pred tem, da bi poškodovali avto. Običajno se vozniki ne zavedajo, v kakšno nevarnost spravljajo sebe in druge na cesti. In tudi ob današnji hudi uri je bilo enako. Eni so opozarjali, drugi pa delali po svoje.

So pa še vozniki tretje vrste, tisti namreč, ki se znajdejo. Tako nam je bralka Velma poslala fotografije voznika, ki je svojega jeklenega konjička pred točo spravil kar pod streho, ki je sicer na parkirišču pred trgovskim centrom namenjena nakupovalnim vozičkom. 

Ali je s tem voznik naredil prekršek, ko je odvzel parkirno mesto nakupovalnim vozičkom, (še) ne vemo, vsekakor pa se lahko strinjamo, da gre za iznajdljivo potezo.

Pri sosedih zaradi toče brezplačno parkiranje v garažnih hišah

Še zanimivost: zaradi napovedanega slabega vremena in možnosti toče so zagrebške oblasti v mestnih javnih parkirnih hišah organizirale brezplačno parkiranje, in sicer je bilo to mogoče od petka od 17. ure pa do sobote do 12. ure. Prav tako je bilo omogočeno brezplačno parkiranje v nekaterih trgovskih centrih, poročajo hrvaški mediji. Ideja ni slaba, mar ne? Preplašeni vozniki bi se tako morda manj ustavljali pod podvozi. Le kdaj se bodo tega spomnile naše lokalne oblasti? 

Imate zanimive informacije ali fotografije? Pišite nam.

Deli s prijatelji