POŠILJKA

FOTO: Kakci za predsednika Pahorja

Objavljeno 18. junij 2015 13.50 | Posodobljeno 18. junij 2015 14.52 | Piše: D. P.

Sumljivo pošiljko so prevzeli, potem pa odnesli v laboratorij v analizo.

LJUBLJANA – Pošiljanje iztrebkov na naslove državnih ustanov se nadaljuje. Tokrat jih je prejel predsednik države Borut Pahor. Policija je obkolila predsedniško palačo nekaj po deveti uri, potem pa opravila rutinsko delo. Naš vir je že potrdil, da naj bi šlo za živalske iztrebke. Da gre za iztrebke, so za Radio Slovenija potrdili tudi na policiji.

Potrdili prejem

Sumljivo pošiljko so prevzeli in jo odnesli v laboratorij v analizo. Špela Vovk, svetovalka predsednika republike za komuniciranje in odnose z javnostjo, je potrdila prejem pošiljke brez naslova.

Pisemske pošiljke s sumljivo vsebino pošljejo na Inštitut za mikrobiologijo in parazitologijo Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani, kjer opravijo vse potrebne analize. V času aktivnosti prostorov državnih organov ne evakuirajo.

Pred dnevi na ustavnem sodišču

Pred dvema dnevoma je podobna pošiljka priromala na naslov Ustavnega sodišča RS na Beethovnovi ulici. Posredovali so policija in poklicni gasilci GB Ljubljana ter ugotovili, da gre za neznatno količino živalskih iztrebkov.

Konec aprila na šest naslovov

V poslopju vlade Mira Cerarja so prejeli sumljivo pošiljko 29. aprila, na ta dan so pošiljke prejeli tudi na ministrstvih za pravosodje in finance ter na zunanjem ministrstvu, na koprski občini in v uradu predsednika republike Boruta Pahorja.

Ste tudi vi opazili kaj zanimivega? Pošljite nam informacijo ali fotografijo s pomočjo spodnjega obrazca.

Deli s prijatelji