ZASAČENA

FOTO: Kaj sta v parlamentu iskala Klavora in Stanovnik?

Objavljeno 24. marec 2013 21.33 | Posodobljeno 24. marec 2013 21.34 | Piše: S. N.

V uradu varuha so v govoru zaznali predvsem elemente sovražnosti, usmerjene zoper čast in dobro ime posameznikov, za zaščito katerih lahko prizadeti uporabijo razpoložljive pravne poti.

LJUBLJANA – V petek so naši viri v državnem zboru (DZ) opazili predsednika zveze borcev Janeza Stanovnika in Mitjo Klavoro, ki je sekretar te organizacije. Pred mesecem dni je bil sicer Klavora v anonimki označen za 'vodjo operativnega štaba državnega udara'.

Sporni govor na Tisju

Varuhinja človekovih pravic je ta teden opozorila, da njegov govor na Tisju, v katerem se je obregnil tudi ob dva takratna ministra, Vinka Gorenaka in Senka Pličaniča (ki je tudi minister v novi vladi), vsebuje elemente sovražnosti.

»Zver je spet tu«

»Predsednikom veteranskih združenj debilni Gorenak in nasilni Pličanič (od kod le se je vzel, kje je bil doslej?) grozita s kaznimi in državno represijo. Dragi prijatelji, tovarišice in tovariši, zver, ki se je plazila po Evropi in naših krajih, je spet tu. Plazi se po domačih krajih, po naši domovini in po Evropi. Naši predniki so nam z dejanji pokazali, kako je treba s takšno zverjo, in poduk moramo upoštevati,« je konec minulega leta dejal Klavora.

V uradu varuhinje so v govoru zaznali predvsem elemente sovražnosti, usmerjene zoper čast in dobro ime posameznikov, za zaščito katerih lahko prizadeti uporabijo razpoložljive pravne poti.

Deli s prijatelji