PRVI ŠOLSKI DAN

FOTO: Jo prepoznate: katera naša političarka je to?

Objavljeno 02. september 2013 15.40 | Posodobljeno 02. september 2013 15.42 | Piše: T. L.

Alenka Bratušek je objavila spomin na svoje otroštvo.

Prvošolka Alenka.

LJUBLJANA – Počitnic je konec in v šolske klopi je danes sedlo 163.914 osnovnošolcev in 77.283 dijakov. Je pa 20.368 otrok šolski prag prestopilo prvič. Kakor koli že, za otroke in starše je prvi šolski dan nekaj posebnega. Nekaj posebnega je bil njega dni tudi za premierko Alenko Bratušek. Danes je namreč na facebooku objavila svojo fotografijo iz otroštva, zraven pa dopisala: »Prvi šolski dan je vedno nekaj posebnega, novega, neznanega. Naj bo začetek dolge, lepe in vznemirljive poti, ki vas bo peljala za sanjami. Ni vedno lepo in lahko, je pa vredno truda! Lep spomin na moje otroštvo.«

Bratuškova spet v šolskih klopeh

Je pa Bratuškova danes znova sedla v šolske klopi: tokrat ne kot učenka, saj je na prvi šolski dan obiskala OŠ Žalec in nagovorila učence in učenke osnovne šole, ki jo je obiskovala tudi sama. Poudarila je, da je prvi šolski dan za vse šolarje prav poseben dan, kar zlasti velja za vse prvošolce in prvošolke. »Prvi šolski dan je nekaj novega, lepega, neznanega. Želim vam, da bo predstavljal začetek poti v nekaj lepega, in naj vas ta pot vodi do sanj, ki jih sanjate,« je dejala predsednica vlade.

Je kot Pika Nogavička?

Objava fotografije je požela večinoma pozitivne kritike, nekateri so zapisali, da je prikupne deklice škoda za politiko, drugi, da se ni veliko spremenila od otroških let, tretji so priložnost izkoristili in ji svetovali, kaj naj stori, da Slovenijo potegne iz krize, nekatere pa je Alenkina slika iz otroštva spomnila na priljubljeni otroški lik – Piko Nogavičko.

In kaj pravite vi? Bi Alenko prepoznali? 

Deli s prijatelji