OTROCI

FOTO: To je zmagovalna risba Googlovega natečaja

Objavljeno 15. januar 2014 20.44 | Posodobljeno 15. januar 2014 20.45 | Piše: STA, Mo. S.

Avtor zmagovalne risbice je 8-letni Maks Lenart Černelč iz Osnovne šole Majde Vrhovnik v Ljubljani.

Zmagovalna risba.

LJUBLJANA – Google je danes razglasil zmagovalce slovenskega natečaja Doodle 4 Google, v katerem je sodelovalo več kot 200 slovenskih šol. Zmagala je risbica z naslovom Pravljična dežela Slovenija, ki bo 23. januarja krasila slovensko stran spletnega iskalnika.

Avtor zmagovalne risbice je 8-letni Maks Lenart Černelč iz Osnovne šole Majde Vrhovnik v Ljubljani. Zmagovalca je na današnjem dogodku v Mestnem muzeju Ljubljana izbral Googlov spletni oblikovalec in ilustrator Brian Kaas, poleg njega pa sta bila s spletnim glasovanjem izbrana še dva zmagovalca iz drugih starostnih skupin. V kategoriji od 9 do 12 let je tako zmagala Neža Jeklin iz Osnovne šole Kanal, v kategoriji od 13 do 15 let pa Ana Sršen iz Osnovne šole Preserje pri Radomljah.

Zmagovalec natečaja z naslovom Slovenija in jaz bo poleg objave risbe prejel tudi tablični računalnik in tečaj slikanja, njegova osnovna šola pa bo prejela umetniško orodje in darila za socialno ogrožene otroke.

220 šol in več kot 3000 del

V natečaju je sodelovalo 220 slovenskih šol, prijavljenih je bilo več kot 3000 del. Največ prijavljenih del je bilo iz starostne skupine od 9 do 12 let, so sporočili iz Googla.

Izmed 300 polfinalnih risb je nato strokovna žirija v sestavi pevke Alenke Godec, slikarke Ana-Marije Krušič, ilustratorke Mete Wraber, direktorja Mestnega muzeja Ljubljana Blaža Peršina in vodje projektov pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije Nine Balent izbrala 30 risb finalistov, po 10 najboljših iz vsake od treh starostnih skupin. Vseh 30 finalnih risbic bo v Mestnem muzeju na ogled do 8. februarja.

Deli s prijatelji