IZPOLNJENA ŽELJA

FOTO: Jasminu je uspelo, spoznal je Tino Maze

Objavljeno 15. maj 2013 17.14 | Posodobljeno 15. maj 2013 15.49 | Piše: Mo. S.

Jasmin Korbar je smučarko pred vhodom rehabilitacijskega centra čakal že navsezgodaj zjutraj, v telovadnici pa jo je pričakala množica oboževalcev.

Da medijev ne polnijo le zgodbe, povezane s stanjem naše države ali raznimi tragedijami, znajo poskrbeti tudi športniki, ki lahko z malo truda pripomorejo k veliki sreči marsikoga. Najboljša smučarka na svetu Tina Maze je tako s svojim obiskom razveselila Jasmina Korbarja, ki je njen zvesti oboževalec, a srečanje s smučarsko kraljico se mu je vsakič – vse do torka – izmikalo.

O njegovi veliki želji smo konec marca poročali tudi mi:image Jasmin je Tino nagovoril na facebooku in jo povabil na obisk v rehabilitacijski center v Kamniku, kjer tudi prebiva. »Kmalu po tistem se je zgodilo nekaj izrednega. Jasminov zapis je čez noč postal slaven. Veliko ljudi mu je izreklo svojo podporo, všečkalo njegov zapis in delilo njegovo pismo. Tako množičnega odziva si nikoli ni predstavljal. Še več, kmalu se je oglasila tudi sama Tina Maze,« so zapisali na spletni strani centra.

Vpraševala je tudi Tina

Kot nam je pojasnil direktor centra Vinko Logaj, so v ta namen organizirali pravcati dogodek oziroma kratko prireditev, ki je potekala v obliki vodenega razgovora. Jasmin je smučarko pred vhodom čakal že navsezgodaj zjutraj, v telovadnici pa jo je pričakala množica otrok in mladostnikov. Šolski bend je zaigral njeno pesem, Tina je skupaj z njimi zapela, nato pa je odgovarjala na njihova vprašanja. Ta so se poleg njene športne poti, smučanja in treningov dotikala tudi njenega odnosa z Andreo Massijem, kot smo še izvedeli, pa so bili njihovi varovanci nad njenimi odgovori naravnost navdušeni.

»Vse skupaj je potekalo v izredno prijetnem vzdušju,« nam je zaupal Logaj in dejal, da so bili dijaki pred tem v resnično velikem in nestrpnem pričakovanju. Izpostavil je, da je Tino in Andreo zanimalo, kakšno je življenje v centru, nad čimer so bili dijaki, ki tam živijo, prav tako presenečeni. O morebitnem koncu Tinine kariere, o čemer so se razpisali nekateri spletni mediji, se na centru niso pogovarjali, nam je še zatrdil direktor Logaj.

Šopek za slovo in novo upanje

Tina je na koncu od Jasmina dobila še šopek, Andrei pa so podarili knjigo Tomaža Humarja Ni nemogočih poti. Niti podeljevanje avtogramov in plakatov ter skupinsko fotografiranje niso manjkali, Jasminu je po slovesu na obrazu ostal nasmešek, v srcu pa upanje, da se še kdaj snideta.

Padli sta obljubi

Na twitterju se je po koncu obiska oglasila tudi Tina Maze: »Danes sem obiskala učence in profesorje na Cirius Kamnik. Imeli smo se lepo in si obljubili, da jaz dobro treniram, oni pa pridno navijajo!«

Deli s prijatelji