OBISK

FOTO: Janša v spremstvu Urške sprejel turškega premierja

Objavljeno 07. maj 2012 16.54 | Posodobljeno 07. maj 2012 16.55 | Piše: Mo. S., STA

Turški premier Erdogan je svoje sodržavljane pozval, naj investirajo v Slovenijo.

Janez Janša je ženi pridržal dežnik.

LJUBLJANA – Na obisku v Sloveniji se v spremstvu turške delegacije mudi turški premier Recep Tayyip (Redžep Tajip) Erdogan. Njegov slovenski kolega Janez Janša ga je v spremstvu žene Urške sprejel na Erjavčevi ulici v Ljubljani.

Manjša kriza po zaslugi Erdogana

Premierja sta ocenila, da je sodelovanje med državama dobro, v prihodnosti pa vidita veliko možnosti, da se to še izboljša. Gospodarsko sodelovanje med državama je še posebno v času gospodarske krize naraščalo, je dejal Janša. Turčija se je po njegovih besedah zaradi ukrepov Erdoganove vlade ne samo izognila krizi, temveč je bila kriza v njenih glavnih trgovinskih partnericah milejša, kot bi bila sicer.

Janša si želi novih investicij

Prvi uradni obisk turške vlade pri nas je sicer potekal v funkciji uresničevanja strateškega partnerstva, ki sta ga državi sklenili lani. Oba sta izrazila interes za začetek pogovorov za sklenitev sporazuma o socialnem zavarovanju, ki bi državljanom obeh držav olajšal potovanja, življenje in delo. Janša si želi tudi oživiti sodelovanje med letalskima prevoznikoma Adrio Airways in Turkish Airlines.

Erdogan je turške poslovneže in podjetja pozval, naj investirajo v Slovenijo, možnost pa vidi zlasti na področju infrastrukture in gradbeništva.

Deli s prijatelji