PREDSEDNIŠKE VOLITVE

FOTO: Janša šel na volitve zato, da glasuje proti

Objavljeno 02. december 2012 21.45 | Posodobljeno 02. december 2012 21.46 | Piše: Mo. S., STA

Predsednik vlade je upal, da bo Slovenija dobila bolj povezovalnega predsednika.

VELENJE – Predsednik slovenske vlade in prvak SDS Janez Janša je danes v Arnačah v Šentilju pri Velenju oddal svoj glas na predsedniških volitvah. V izjavi za medije je dejal, da je prvič, odkar so v Sloveniji svobodne volitve, šel na volitve zato, da glasuje proti. 

Kot je še dejal Janša, ki je na volišče prišel v spremstvu soproge Urške, od novega predsednika republike pričakuje, da bo sposoben spodbujati institucije k sodelovanju in k preseganju težav, s katerimi se ubadamo. Upal je, da bomo dobili novega predsednika republike, ki bo bolj povezovalen.

Okaral nacionalno televizijo

Na vprašanje, kako komentira izjavo predsednika republike Danila Türka, ki mu je po demonstracijah očital, da nadaljuje ustrahovanje ljudi, je Janša odgovoril, da če bi nacionalna televizija njegovo izjavo objavila v celoti, potem bi si lahko ljudje ustvarili svoje mnenje.

Virant: Naj udari po mizi

Predsednik državnega zbora in DL Gregor Virant je po oddaji svojega glasu povedal, da pričakuje zmago kandidata, ki ga podpira (Boruta Pahorja). Sodelovanje med predsednikoma republike in parlamenta je zanj zelo pomembno. »Zdaj potrebujemo namesto predsednika republike človeka, ki bo znal situacijo umiriti in hkrati tudi udariti po mizi v smislu, da bo prvake strank, zlasti največjih dveh, spravil za mizo, da se bosta začela normalno pogovarjati,« je povedal.

V zvezi z drugim delom predsedniške kampanje je dejal, da je eden od kandidatov in aktualni predsednik republike Danilo Türk popolnoma spremenil svojo strategijo. Če je v prvem krogu še tik pred volitvami igral na karto povezovalnosti in skliceval sestanke, na katerih so poskušali reševati referendumsko blokado, po prvem krogu po oceni Viranta o tem ni bilo več ne duha ne sluha in je »zaigral na karto kritike vlade«.

Deli s prijatelji