ZASAČEN

FOTO: Jankovićev poslanec mrcino parkira kar na zebri

Objavljeno 22. junij 2012 13.10 | Posodobljeno 22. junij 2012 13.06 | Piše: A. L.

Poslanec je potrdil, da gre za njegov avtomobil, in dodal, da se je ustavil le ‘za kratko minuto‘.

Range rover poslanca Gašparja Gašparja Mišiča.

LJUBLJANA – V uredništvo smo prejeli fotografije velikega range roverja, parkiranega na zebri, s pripisom, da gre za vozilo poslanca Gašparja Gašparja Mišiča. Informacijo smo seveda preverili in poslanec, ki prihaja iz vrst Pozitivne Slovenije, je potrdil, da je bilo na zebri res njegovo vozilo.

Napačen vrstni red

»Srajce sem nesel v čistilnico. Avto je bil ves ta čas prižgan, nisem se zadržal,« je za slovenskenovice.si pojasnil poslanec, ki se je izgovarjal, češ da je na Kotnikovi ulici s parkirnimi mesti res križ – da so vedno zasedena. Njemu sicer pripada garažno mesto pod blokom, srajce pa je v pralnico nesel tedaj, ko je blok zapuščal. To pomeni, da je srajce odnesel v avtomobil, se zapeljal iz stavbe, parkiral na zebri, umazano robo odložil v čistilnici in se odpeljal. Seveda bi najbrž moral biti vrstni red drugačen: najprej v čistilnico, nato pa v garažo po ...


Policija: kazen 120 evrov

»Glede na položaj vozila, ki je razviden na priloženih fotografijah, bi lahko šlo za kršitev 1. točke, 4. odstavka 65. člena ZPrCP (v omenjeni točki je navedeno, da je prepovedano ustavljanje in parkiranje na prehodu za pešce ...). Globa je predpisana v 7. odstavku istega člena in znaša 120 evrov,« so nam sporočili s policije.

Aktivna redarska služba

Poslanec je povedal še, da tega prehoda za pešce tako ali tako skoraj nihče ne uporablja, saj je drugi pločnik v pasaži: »Vsakih pet minut na tej zebri nekdo parkira. Nobenega mesta ni niti za dostavo, a bi moralo biti. Ko se s fanti poslanci dobimo na kavi, morajo dejansko ustaviti na voznem pasu in izstopiti iz vozil, čeprav je v stavbi bar, čistilnica in tudi trgovina. Malce nerodno je ...«

Če parkiraš na parkirnem mestu in nimaš listka, te pa na hitro oglobijo, pravi Mišič in dodaja, da je redarska služba na tem območju zelo dejavna.

Imate zgodbo za nas? Javite nam s pomočjo spodnjega obrazca.

Deli s prijatelji