STARI NOVI

FOTO: Janković uradno še četrtič

Objavljeno 08. september 2014 22.20 | Posodobljeno 08. september 2014 22.21 | Piše: STA, M. U.

Aktualni ljubljanski župan je ob vložitvi kandidature pozval k čim večji volilni udeležbi.

LJUBLJANA – Lista Zorana Jankovića je danes vložila kandidaturo za župana in mestni svet Mestne občine Ljubljana (MOL). Aktualni ljubljanski župan Zoran Janković, ki se poteguje že za četrti mandat na čelu prestolnice, je pri tem pozval občanke in občane, naj se v čim večjem številu odpravijo na volišča.

Janković je dejal, da se v kandidaturo odpravljajo pogumno

Po njegovih besedah ni treba veliko govoriti o volilni kampanji, ker zadosti povedo že njihovo delo. Izpostavil je dosedanje dosežke, med drugim to, da je bila Ljubljana lani edina občina, ki je imela rast števila turistov, in da je prejela naziv zelene prestolnice Evrope. Vseh zastavljenih načrtov jim sicer ni uspelo uresničiti, jih pa, tako Janković, nameravajo v naslednjem mandatu, če bodo le izvoljeni. Po njegovem mnenju je MOL lahko vzor ne le Sloveniji, ampak tudi Evropi.

Jankovićeva lista je podpise, potrebne za kandidaturo, zbrala v petih dneh. V torek bodo objavili seznam več kot 300 projektov, ki jih načrtujejo za naslednja štiri leta. Janković je prepričan, da bo lista dobila večino v mestnem svetu.

Jankovićevi izzivalci

Poleg Jankovića so kandidaturo za župana Ljubljane že vložili tudi direktor Slovenske filharmonije Damjan Damjanovič, Miha Jazbinšek (Zelena koalicija), Martina Valenčič (Naprej Slovenija) in Marija Horvat (Desus). S podporo strank naj bi kandidirali še Irena Kuntarič Hribar (SD), Zmago Jelinčič (SNS) in Gregor Škerl (Krščanski socialisti Slovenije).

Deli s prijatelji