MENJAVE

FOTO: Iz SLS prebegnil k Ljudmili Novak

Objavljeno 22. april 2015 14.36 | Posodobljeno 22. april 2015 14.54 | Piše: A. L., K. K.

Mihael Prevc meni, da bo iz SLS izstopilo še nekaj članov.

Predlogi morajo biti usklajeni s stroko, pravi Prevc.

LJUBLJANA – Prva dama NSi Ljudmila Novak, ki smo jo danes precej poletno razpoloženo ujeli na Dalmatinovi ulici v Ljubljani, ima vsaj en razlog za veselje. Članstvo se je namreč povečalo za najmanj enega člana: iz neparlamentarne stranke SLS je izstopil Mihael Prevc, nekdanji vodja poslanske skupine SLS, in prestopil k NSi.

V kratkem pogovoru nam je Prevc zaupal, da je izstopno izjavo podal pred okoli 14 dnevi. Kot zadnji dogodek, ki ga je zmotil v stranki, je bilo distanciranje stranke od družinskega zakona, prepričan pa je še, da bi se stranke na desnem polu morale bolj povezovati. Kot zgodbo o uspehu izpostavlja evropske volitve, kamor je stranka SLS odšla z roko v roki z NSi, zato je tudi prepričan, da bi v tem stilu morali nadaljevati. A posluha za to menda ni. Pri strankah SLS in NSi vidi podobnost v programih, ki da so skoraj identični, oboji pa tudi zagovarjajo krščanske vrednote.

Pričakuje, da se bo v prihodnosti zgodil še kakšen izstop iz stranke SLS, vendar o drugih še ne ve ničesar. Pravi pa, da se je za ta korak odločil popolnoma sam.

Tudi Presečnik?

Na uho so nam viri, ki želijo ostati anonimni, prišepnili, da naj bi v NSi iz SLS presedlal tudi nekdanji predsednik državnega zbora (DZ) Jakob Presečnik. Ta je v telefonskem pogovoru informacije zanikal in dodal, da ni več aktiven: »Sem upokojen.«

Novakova je glede Prevčevega prestopa dejala, da se vsak svobodno odloča, kateri politični smeri želi pripadati: »Veseli smo, ker je Mihael Prevc, ki velja za politika z večletnimi izkušnjami, prepoznal delo in program NSi kot pravi odgovor za prihodnost z zdravo vizijo.«

 

Deli s prijatelji