BURNO VREME

FOTO: Iz Italije prihaja pas neviht s točo

Objavljeno 25. julij 2015 14.17 | Posodobljeno 25. julij 2015 14.26 | Piše: Mo. S.

V Ljubljani se že sliši grmenje. Kako pa je pri vas?

Toča v Kamniku.

LJUBLJANA – Če še vedno iščete pravo ohladitev, boste danes morda le zadovoljni. Ob spremenljivi oblačnosti se bodo danes pojavljale krajevne plohe in nevihte, lahko tudi z močnejšimi nalivi.

V Ljubljani se že sliši grmenje, radarska slika padavin, ki jo lahko spremljate spodaj, pa kaže, da se nam je z zahoda približal širok pas padavin, tudi močnejših, ne smemo pa pozabiti, da so ob takih razmerah mogoči tudi močnejši sunki vetra in toča.

Medtem je Agencija RS za okolje (Arso), ki spremlja tudi nevarnost za pojavljanje toče, velik del države že obarvala rdeče, kar pomeni, da je verjetnost toče velika. Tudi to lahko sicer preverite sami na spodnji animaciji.

Padavine:

Verjetnost pojavljanja toče:

Ponoči bo zajelo vso Slovenijo

Danes se bodo temperature sicer še gibale tudi nad 30 stopinjami Celzija, zvečer in ponoči pa bodo padavine z nevihtami ponovno zajele vso državo. Predvsem ob morju bodo nevihte lahko tudi močne. Ob tem bo prehodno zapihal okrepljen severni veter, na Primorskem v drugi polovici noči zmerna burja. Jutri zjutraj bodo padavine ponehale, najpozneje v južni Sloveniji. Čez dan bo na Primorskem precej jasno, burja bo slabela. Drugod bo pretežno oblačno, popoldne se bo delno zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, ob morju 21, najvišje dnevne od 20 do 25, na Primorskem do 29 stopinj Celzija, še napovedujejo vremenoslovci.

Kako je pri vas? Prek spodnjega obrazca nam pošljite fotografije in posnetke vremenskega dogajanja.

Deli s prijatelji