BREZ OZNAČB

FOTO: Hvala, darsovci: popolna zmeda na gorenjski avtocesti

Objavljeno 08. september 2015 15.39 | Posodobljeno 07. september 2015 21.34 | Piše: B. F.

Dars naj bi izvajal dela, v celotni dolžini del pa je bilo mogoče opaziti le en traktor in stroj za odstranjevanje asfalta.

Foto: Boštjan Fon

JESENICE – Na gorenjski avtocesti vlada te dni pravi kaos. Vozniki, ki se peljejo proti Jesenicam, že pred Lipcami naletijo na zaporo in preusmeritev na sosednji krak avtoceste, in to v dolžini osem kilometrov. Dars naj bi izvajal dela, a smo v celotni dolžini del naleteli le na en traktor in stroj za odstranjevanje asfalta, druge mehanizacije ali ljudi pa ni bilo nikjer. Vrli darsovci so zaporo potegnili mimo izvoza Jesenice vzhod, tako da se je treba peljati do Hrušice. Tam pa je cela zmeda, saj je na voznem pasu kolona priklopnikov vse od Karavank do počivališča Hrušica. Zato je mimo tovornjakov težko najti izvoz Jesenice zahod.

Označb ni, zato je izvoz mogoč le ob razumevajočem ravnanju tovornjakarjev. Gotovo bi bilo mogoče takšno zaporo kot izvoz v železarsko mesto označiti drugače, da šoferji, ki niso iz lokalnega okolja, ne bi tavali po avtocesti sem in tja ali celo iskali poti z vzvratnim obračanjem do izvoza Jesenice vzhod. 

Kakšne so vaše izkušnje? Bi kaj dodali k zapisanemu?

Deli s prijatelji