SPOR O MEJI

FOTO: Hrvati so se v Haagu potili

Objavljeno 19. junij 2014 19.49 | Posodobljeno 19. junij 2014 19.49 | Piše: E. N.

Hrvaška delegacija se je med zaslišanji v dvorani arbitražnega sodišča v Haagu nastavljala ventilatorjem. Objavljamo fotografiji z zaslišanj v razpravni dvorani haaškega sodišča, kamor sleherniki nimamo vstopa.

Kot smo že poročali, sta Slovenija in Hrvaška pred nekaj dnevi zaključili predstavitev argumentov v ustnem delu arbitraže o meji, ki je v prvi polovici meseca potekala v Haagu.

Slovenska ekipa se je iz Nizozemske vrnila optimistična, zato je razumljivo, da so se tradicionalno vročekrvni Hrvati morali hladiti pod prenosnimi ventilatorji, ki so jim jih uslužbenci sodišča, kot je razvidno s fotografije, prav priročno namestili na mize.

Nekaj dodatnega zraka kljub temu ni pomagalo: obrazi hrvaške ekipe pravnih strokovnjakov so ostali mrki.

Čakanje na sodbo

»Zaključili smo delo. Mislim, da smo ga dobro opravili in da se je naše trdo delo v zadnjih dveh tednih oziroma v zadnjih štirih letih obrestovalo. /.../ Štafetno palico smo zdaj predali arbitrom, arbitražnemu sodišču in zdaj je na njih, da odločijo«, je povedala slovenska predstavnica Simona Drenik.

Zunanji minister Karl Erjavec pa je dejal, da je bilo na hrvaški strani med predstavitvijo slovenskih argumentov čutiti zaskrbljenost. »Niso računali, da so bile zadeve tako strokovno pripravljene in tako močno argumentirane.«

FOTO: To so naši borci za južno mejo

image
(Kliknite za povečavo)

Slovenska ekipa pod vodstvom agentk Simone Drenik in Mirjam Škrk ter odvetnikov Allaina Pelleta, Rodmana Bundyja, Daniela Müllerja in Michaela Wooda, ki se jim je pridružil tudi minister Erjavec, je poskrbela za skupinsko fotografijo.

Deli s prijatelji