BEGUNSKI VAL

FOTO: Hrvaški mediji: Slovenci postavljajo ograjo na Obrežju

Objavljeno 21. september 2015 13.09 | Posodobljeno 21. september 2015 13.11 | Piše: S. U.

V Rigoncah čaka približno 150 tujcev, ki želijo vstopiti v Slovenijo.

LJUBLJANA – Na mejnem prehodu Obrežje je bilo davi še okoli 20 prebežnikov, ki jih bodo policisti odpeljali v sprejemni center v Brežicah, v Rigoncah pa čaka približno 150 tujcev, ki želijo vstopiti v Slovenijo. V brežiškem sprejemnem centru je v postopku evidentiranja približno 160 tujcev. Mednarodni železniški promet na mejnem prehodu Dobova je zaprt.

Sicer pa so policisti v večernih in nočnih urah nadaljevali evidentiranje in prevoze tujcev, ki so na nedovoljen način prestopili državno mejo na območju zunaj mejnih prehodov, in tujih državljanov, ki so želeli vstopiti v državo na mejnih prehodih, pa ne izpolnjujejo pogojev za vstop. Tujce so z avtobusi prevažali v sprejemne in nastanitvene centre v Brežicah, Celju, Dolgi vasi, Logatcu in na Gruškovju. V sprejemne in nastanitvene centre so z Obrežja odpeljali tujce z osmimi avtobusi, dva sta jih odpeljala iz Rigonc.

Policisti postopke izvajajo glede na razpoložljive možnosti obdelave in namestitve ter pri tem uporabljajo vsa razpoložljiva sredstva, so danes zjutraj sporočili iz novomeške PU.

Policisti prebežnikov, ki bi državno mejo prečkali v Beli krajini, še niso zasledili.

Preberite še: Migrantski val prekinil železniški promet med Slovenijo in Hrvaškoimage

Skupno nameščenih 1086 oseb

Iz Generalne policijske uprave (GPU) so sporočili, da je bilo danes ob 6. uri na parkirišču Lendava nameščenih 250 oseb, na sejmišču v Gornji Radgoni 387, v Stari šoli Maribor pa 50. V Srednji ekonomski šoli Celje je bilo nameščenih 150 oseb, v kompleksu ministrstva za obrambo v Logatcu 98, v postojnskem centru za tujce pa 151. V objektu Črni les Lenart ni bil nameščen nihče. Skupno je bilo v naštetih objektih 1086 oseb.

Danes ob 6. uri so na Policijski postaji za izravnalne ukrepe Policijske uprave Murska Sobota Dolga vas obravnavali 102 osebi, v Brežicah 168, na mejnem prehodu Gruškovje pa 51 oseb. Skupno so na vseh naštetih lokacijah obravnavali 321 oseb. Kot so še pojasnili, naj bi bilo po podatkih humanitarnih organizacij na meji trenutno okoli 300 beguncev.

Lesena ograja

Medtem pa televizija N1 poroča, da je je slovenska policija zjutraj na Obrežju začela postavljati leseno ograjo med cesto in zelenimi površinami. Za zdaj ni znano, kakšen je njen namen.

Deli s prijatelji