GRAFIT

FOTO: Grožnje s smrtjo na stavbi SDS, policija preiskuje

Objavljeno 15. oktober 2014 14.14 | Posodobljeno 15. oktober 2014 14.14 | Piše: A. L.

Storilca, če je preskočil ograjo, kjer je zelenica, najverjetneje ne bodo nikoli našli. Kljub več kameram na območju imajo namreč na posestvu precej širok tako imenovani mrtvi kot.

Sporočilo so pustili še na cesti, v bližini hiše SDS.

LJUBLJANA – »Pravijo, po jutru se dan pozna. Grožnje na steni glavnega tajništva SDS. Ne bodo nas zlomili!« To so pod fotografijo, na kateri je z živo oranžnimi črkami na fasadi stavbe SDS napisano 'SMRT JANŠIZMU! SVOBODA NARODU!', objavili na uradnem twitterju stranke.

Nekdanji novinar televizijske hiše Planet TV in zdaj predstavnik za stike z javnostjo pri SDS Matej Hlebš nam je v krajšem pogovoru zaupal, da so grafit opazili danes zjutraj (prav na dan, ko v državnem zboru odločajo o mandatu Janeza Janše, zato tudi predvidevajo, da so dogodki povezani), kdo konkretno je odgovoren zanj, pa ni znano. Vedo le, da je moral, da je prišel do stavbe SDS na Trstenjakovi ulici v Ljubljani, preskočiti ograjo.

image
image
Posnetke varnostnih kamer še morajo pregledati. Toda dejstvo je, da mrtvi kot poteka prav po sredini dvorišča stranke SDS.

Na kraju smo opazili velik znak, da je območje pod videonadzorom, na različnih delih posestva pa smo videli tudi vsaj tri kamere, zato smo povprašali, ali so storilca ali morebiti več teh, posneli. Hlebš nam je povedal, da še ne ve in da kameri, ki sta na tem delu, ne pokrivata sredinskega območja. Storilec je torej lahko mirno preskočil ograjo, se sprehodil do stavbe SDS, napisal grafit in po isti poti kraj zapustil.

image
Če je storilec preskočil ograjo, kjer vidite rastlinje, ga varnostna kamera ni mogla posneti. Tu je mrtvi kot, so nam povedali pri SDS.
image
Nedaleč stran od sedeža stranke SDS in še vedno na Trstenjakovi ulici, so grafitarji pustili še eno sporočilo. Tokrat so z vpadljivo oranžno barvo zapisali, da je Janša lopov.

Pri PU Ljubljana nam je pristojna za odnose z mediji Nataša Pučko potrdila, da so bili nekaj minut po 8. uri obveščeni, da je nekdo ponoči popisal fasado hiše na Trstenjakovi ulici. Policisti dogodek obravnavajo kot kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari in ne kot grožnjo.

Deli s prijatelji