KRIMINAL

FOTO: Grozljivka v Celovških dvorih: Strah nas je za življenje

Objavljeno 17. oktober 2013 13.35 | Posodobljeno 17. oktober 2013 12.49 | Piše: A. L.

V kompleksu Celovških dvorov streljajo, se drogirajo, razstavljajo avtomobile in prirejajo dirke, trdi bralec.

LJUBLJANA – »To je realna slika Celovških 'dvorov', ki se jo poskuša pomesti pod preprogo, zato ostajamo normalni stanovalci soseske prepuščeni sami sebi.« Tako je pismo začel bralec in stanovalec v razvpitih Celovških dvorih (če jim lahko rečemo dvori), ki meni, da je zaradi tamkajšnjega dogajanja ogrožena njihova lastnina, tudi življenja.

Pojasnjuje, da so številni stanovalci zaradi nenehnih vlomov prenehali uporabljati lastne kleti, ki so postale zatočišče ukradenih avtomobilskih delov ter brezdomcev in narkomanov. Svoje besede je podkrepil s fotografijami iz garaž in kleti, na katerih je mogoče videti razstavljene avtomobile, preluknjane tarče, tulce izstreljenih nabojev, razbita vozil ...

Prostitutke se vozijo gor in dol z dvigali

»Ponoči v soseski in podzemni garaži vlada za normalne stanovalce policijska ura, saj jo zasedejo kriminalci vseh vrst. Po soseski se širijo govorice, da so dilerji vlomili v prazna luksuzna stanovanja v najvišjih etažah in zavarili vrata od znotraj ter sadili marihuano. Ponekod naj bi še viseli kabli s stropov, ki se jim jih ni dalo pospraviti za seboj. Ob vikendih se podzemna garaža (največja v Sloveniji) spremeni v dirkališče, objestna mladina pa divja po soseski s skuterji in popiva ter razgraja pozno v noč, zaradi česar se ne da normalno spati. V stanovanjskih blokih, kjer delujejo prostitutke, se dvigala neprestano vozijo gor in dol, noč in dan. Vse to in še marsikaj več je vsakdanjik Celovških 'dvorov',« zaključi bralec.

Na nepremičninskih portalih smo preverili ponudbo stanovanj, ki se nahajajo v Celovških dvorih, a teh skoraj ni. Če že, se stanovanja oddajajo, pri večini oglasov pa je pripisano, v kateri vrsti se stanovanje nahaja in da so tam lastniška stanovanja.

Policijo smo zaprosili za pojasnila, njihov odgovor pa pričakujemo v kratkem.

Živite v soseski Celovški dvori? Kakšna je vaša izkušnja? Pišite nam.

Deli s prijatelji