MARATON

FOTO: Franja: po družinski in otroški preizkušnji gre danes zares

Objavljeno 09. junij 2013 10.03 | Posodobljeno 09. junij 2013 10.09 | Piše: STA, P. J.

Kolesarji se bodo na 156 km dolgo krožno turo podali v ljubljanskem BTC, kjer bo start ob 9. uri.

LJUBLJANA – Kolesarski rekreativci se bodo danes pomerili na tradicionalni prireditvi maraton Franja, katere prva izvedba je bila že leta 1982. Kolesarji se bodo na 156 km dolgo krožno turo podali v ljubljanskem BTC, kjer bo start ob 9. uri.

Maraton bo od starta skozi središče Ljubljane in vse do Brezovice potekal v počasni strnjeni koloni, kolesarji pa bodo vozili po trasi Ljubljana–Vrhnika–Logatec–Godovič–Idrija–Cerkno– Kladje–Sovodenj–Škofja Loka–Vodice–Tacen–Ljubljana. Maraton se bo s podelitvami priznanj za najboljše končal v startno/ciljni vasi v BTC Cityju.

Ob 156-kilometrski turi bo danes na sporedu še mali maraton Franja (97 km), ki se bo začel ob 10.30.

V soboto so prireditelji izpeljali 25-kilometrski družinsko-šolski maraton za vsakogar, kar po BTC Cityju so pripravili tudi 1500 m dolg otroški maraton za otroke od tretjega do sedmega leta starosti. Sklop prireditev ob maratonu Franja pa se je začel že v petek, ko je bilo na sporedu državno prvenstvo v vožnji na čas. Naslov je osvojil Klemen Štimulak, ki je na prestolu zamenjal štajerskega kolega Roberta Vrečerja; ta tako kot drugi slovenski legionarji na prvenstvu v Ljubljani ni nastopil.

Deli s prijatelji