HITI NA SEJO VLADE

FOTO: Elegantna premierka vabi papeža v Slovenijo

Objavljeno 13. junij 2013 16.18 | Posodobljeno 13. junij 2013 16.18 | Piše: D. P., STA

S pogovori v Vatikanu je premierka zaključila dvodnevni obisk v Italiji in Vatikanu. Popoldne se bo v Ljubljani predvidoma že udeležila redne tedenske seje vlade.

VATIKAN – Premierka Alenka Bratušek se je po sredinem obisku pri italijanskih oblasteh danes mudila na obisku v Vatikanu, kjer jo je v zasebno avdienco sprejel papež Frančišek. Sestala se je tudi z državnim tajnikom kardinalom Tarcisiem Bertonejem, v pogovorih pa so se dotaknili tudi gospodarske krize.

Poglobitev odnosa

Kot so sporočili iz kabineta predsednice vlade, se je Bratuškova s papežem srečala v luči poglobitve in krepitve odnosov med državama. Slovenija si želi nadaljevanja dialoga in sodelovanja na vseh ravneh in dobrim odnosom s Svetim sedežem pripisuje velik pomen, so dodali.

S papežem sta posebno pozornost namenila tudi prihodnosti mladih in upanju. Premierka je pojasnila, da se veseli tudi multilateralnega sodelovanja in da si tudi v bodoče želi sodelovanj v okviru različnih multilateralnih forumov. Ob koncu je papeža Frančiška povabila v Slovenijo. Kot so sporočili iz tiskovnega urada Svetega sedeža, so bili pogovori slovenske premierke v Vatikanu prisrčni in so potrdili dobre odnose med Svetim sedežem in Slovenijo.

Prispevek Katoliške cerkve

»Potrjena je bila skupna pripravljenost za nadaljevanje konstruktivnega dialoga o dvostranskih vprašanjih, povezanih z odnosi med cerkveno in civilno skupnostjo, s posebno pozornostjo zgodovinskemu prispevku Katoliške cerkve v življenju države in pomenu zaščite verske svobode za harmoničen razvoj slovenske družbe,« so zapisali v sporočilu za javnost tiskovnega urada.

Ustavili so se tudi pri izzivih, s katerimi se Slovenija »sooča v času gospodarske krize, in pri pomoči, ki jo lahko katoliška skupnost v sodelovanju z državnimi ustanovami nudi pri socialni podpori prebivalstvu in pri izobraževanju mladih«, so še sporočili iz tiskovnega urada Svetega sedeža.

S pogovori v Vatikanu je premierka zaključila dvodnevni obisk v Italiji in Vatikanu. Popoldne se bo v Ljubljani predvidoma že udeležila redne tedenske seje vlade.

Deli s prijatelji