KONČNO

FOTO: Dolga pot, a del nove ljubljanske urgence je odprt

Objavljeno 14. november 2017 20.04 | Posodobljeno 14. november 2017 20.06 | Piše: STA, M. U.

Ministrica za zdravje pravi, da je ta investicija dokaz, da je tudi v zdravstvu možno peljati projekte v okviru zastavljenih sredstev in časovnega okvira.

Foto: Leon Vidic

LJUBLJANA – Prebivalci osrednjeslovenske regije bodo nujno medicinsko pomoč odslej prejeli v novih prostorih. Danes so namreč odprli nove prostore splošne nujne medicinske pomoči in internistične prve pomoči. Gradnja tretje faze urgence, v okviru katere bi med drugim prišli še do nove kirurške urgence, še sledi, ministrstvo naj bi objavilo razpis spomladi. Trak, s katerim so odprli nove prostore, je prerezal tudi premier Miro Cerar. Dejal je, da je zgodba o tej investiciji pravzaprav zgodba našega zdravstva. »Ni preprosta, je težavna in zelo zgovorno pokaže, kako se lahko v enem klopčiču nakopičijo napake številnih minulih let.« Opozoril je, da so dela obstala od marca 2012 do julija 2015. »Več kot tri leta se ni zgodilo nič pri gradnji urgence, ki bi po vseh pravilih zdrave pameti morala biti najbolj prioritetna. Projekt je v resnici zaživel šele v mandatu vlade, ki jo vodim.«

Ob vseh investicijah v zdravstvu in 135 milijonov evrov za sanacijo bolnišnic premier pričakuje tudi premike na boljše in odgovornejše vodenje javnih zdravstvenih zavodov. Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc pravi, da je ta investicija dokaz, da je tudi v zdravstvu možno izpeljati projekte v okviru zastavljenih sredstev in časovnega okvira.

A urgenca še ni končana

Ministrica je pojasnila, da sedaj novelirajo projektno nalogo, po njenih napovedih bi lahko bil razpis za gradnjo tretje faze objavljen zgodaj pomladi. Sama gradnja bo trajala približno 24 mesecev.

Deli s prijatelji