UJMA

FOTO: Dnevna svetloba razkrila pravi obraz katastrofe

Objavljeno 24. oktober 2014 17.21 | Posodobljeno 24. oktober 2014 16.45 | Piše: STA, D. P.

Danes je med drugim s helikoptersko posadko Bell 412 sodelovala pri reševanju ujete osebe na poplavnem območju pri Hotavljah.

LJUBLJANA, SLOVENSKA BISTRICA – Tudi današnji dan, dobrih 48 ur po hudi uri, ne mineva brez težav zavoljo vremena. Po 12. uri so v Slovenski Bistrici iz dveh hiš črpali vodo. V Murski Soboto je nagajal močan veter, ki je podrl drevo na eno od stanovanjskih hiš.

Težave z oskrbo

Težave so tudi drugod po Sloveniji. Cesta Gorenja vas–Lučine pri naselju Gorenja Dobrava se je pri avtomehanični delavnici Krmelj vdrla in je neprevozna. V Pivki so prisiljeni prekuhavati vodo, v Postojni pa je zgodaj zjutraj prišlo do prekinitve oskrbe z električno energijo v naseljih med Pivko in Postojno zaradi napake na daljnovodu. Brez elektrike je bilo 700 odjemalcev. Ekipa Elektra Primorska je na terenu in odpravlja napako.

Pomoč Slovenske vojske

Slovenska vojska bo predvidoma danes končala odpravljanje posledic nedavnih poplav. Vojaki so sicer na pomoč prizadetim priskočili že na samem začetku. Še danes okoli 130 vojakov deluje na območjih Gorenje vasi, Poljan, Škofje Loke, Ljubljane, Žirov, Dobrove in Polhovega Gradca, so sporočili iz Slovenske vojske. Danes je med drugim s helikoptersko posadko Bell 412 sodelovala pri reševanju ujete osebe na poplavnem območju pri Hotavljah. V četrtek je več kot 300 pripadnikov in pripadnic odpravljalo posledice poplav na območju Gorenje vasi.

Imate sami še vedno težave? Še odpravljate posledice naravne nesreče? Imate za nas zanimivo informacijo ali fotografijo? Pošljite nam jo prek spodnje aplikacije.

Deli s prijatelji