SNEŽNA IDILA

FOTO: Dele Slovenije je pobelilo. Preverite, kje ga imajo največ

Objavljeno 11. februar 2016 08.48 | Posodobljeno 11. februar 2016 08.48 | Piše: Mo. S., T. L.

Tudi deli Štajerske, Koroške in Pomurja so imeli tanko snežno odejo.

Cerkvenjak.

LJUBLJANA – Te dni imamo spremenljivo vreme. Če smo se danes prebudili v v hladno in ponekod tudi megleno jutro, pa je bil bolj s snegom obarvan včerajšnji dan.  

Tako imamo na Kredarici okoli 170 centimetrov snega, le v zadnjih 12 urah zapadlo 16 centimetrov (včeraj skupno več kot pol metra), na Voglu jih je že včeraj zjutraj razveselila snežna pošiljka v obliki več kot metra novozapadlega snega, v Ratečah pa so namerili 13 centimetrov.

Po drugih postajah Agencije za okolje in prostor debelejše snežne odeje ni (razen na smučiščih), je pa jasno, da so višji predeli Gorenjske pobeljeni, kar lahko vidimo tudi na zgornjih fotografijah. Ne le to, tudi Koroška, Štajerska in Pomurje so dobili nekaj snega, ki je čez dan večinoma že skopnel, prav tako pa je včeraj snežilo tudi na nekaterih smučiščih: v Kranjski Gori, na Krvavcu, Pohorju in drugje.

Poročali smo, da je sneg popolnoma zaprl cesto med Novim mestom in Metliko image, prmetnoinformacijski center pa danes poroča, da je cesta čez prelaz Vršič zaprta.

 

Danes je v modi bela..., vremenske modne smernice za jutri pa kažejo na belo obsijano s soncem :)!

Objavil/a Krvavec dne 10. februar 2016

 

 

Fantje so že od zgodnih ur v akciji, v zadnjih dneh kar okrog meter novega snega, v zgornjem delu smučišča še nekaj več,...

Objavil/a Vogel Ski Center dne 9. februar 2016

Kako je pri vas? Je zapadlo kaj snega? Uporabite spodnji obrazec.

Deli s prijatelji