BRALCI POROČAJO

FOTO: Danes zimska idila, že jutri pa ...

Objavljeno 28. december 2014 17.50 | Posodobljeno 28. december 2014 23.58 | Piše: S. U.

Kako prvo letošnjo zimsko idilo vidijo bralci Slovenskih novic ...

Bralka Francika nam pošilja idilo pod Blegošem.

Zdaj pa že lahko rečemo, da smo dočakali pravo zimo, ki nas bo, če gre verjeti vremenski napovedi, spremljala vse do novega leta dne.

Ker je Slovenija že dodobra pobeljena, nas naši bralci vseskozi razveseljujejo s fotografijami zimskih idil z različnih koncev države. Objavljamo najnovejše.

Medtem pa na spletnih straneh Agencije RS za okolje (Arso) piše, da bo ponoči sneženje povsod ponehalo, začelo se bo jasniti. Pihal bo okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem močna burja. Jutri bo delno jasno, veter pa bo čez dan slabel. Najnižje jutranje temperature bodo od –11 do –6, v alpskih dolinah okrog –14, ob morju –3, najvišje dnevne od –5 do –1, na Primorskem do okoli 2 stopinji Celzija. V torek bo spremenljivo oblačno, na vzhodu bodo kratkotrajne snežne plohe. Veter se bo prehodno spet nekoliko okrepil. V sredo in četrtek bo precej jasno. Vse dni bo zelo mrzlo.

Opozorilo

Do večera bo predvsem v jugovzhodni Sloveniji zapadlo še nekaj snega. Burja na Primorskem bo čez dan in v noči na ponedeljek v sunkih na izpostavljenih mestih dosegala hitrosti od 100 do 120 kilometrov na uro, severni veter v severni Sloveniji pa bo v izpostavljenih legah v sunkih presegel hitrost 70 kilometrov na uro. Veter bo gradil snežne zamete.

Kako pa je pri vas? Koliko snega je napadlo? Pošljite nam fotografije.

Deli s prijatelji