ZARADI PLAGIATORSTVA?

FOTO: Cvikl na vladi: Ne zanikam ne potrjujem, da sem bil pri premierki

Objavljeno 23. april 2013 14.13 | Posodobljeno 23. april 2013 14.13 | Piše: A. L.

Fotograf ga je ovekovečil, ko je prečkal »svojo« zebro na Gregorčičevi ulici.

LJUBLJANA – »Ne zanikam niti potrjujem, da sem bil pri premierki Alenki Bratušek,« je za Slovenskenovice.si povedal Milan M. Cvikl, član Evropskega računskega sodišča, ki se te dni mudi v Sloveniji. Z zdajšnjo premierko imata vsaj eno skupno točko: obtožbe o plagiatorstvu. Milana M. Cvikla so pred leti obtožili, da je dele knjige prepisal z Wikipedije, ne da bi navajal vire – primer je kasneje potihnil. Premierko Bratuškovo obtožujejo plagiatorstva pri magistrski nalogi. O tem smo poročali tukajimage. Fakulteta za družbene vede primer še proučuje.

Delovni obisk pri Vebru

Cvikl pojasnjuje, da je v deželo pod Alpami prišel zaradi delovnega obiska – bil je pri predsednik državnega zbora Janku Vebru. Dodaja, da se je srečal še z drugimi visokimi državnimi predstavniki. Na vprašanje, ali je bil pri visokih državnih predstavnikih po službeni dolžnosti ali zasebno, pa odgovarja, da je običajno, da se ob takih priložnostih sreča tudi z njimi.

Vprašanja smo poslali tudi na vladni urad za komuniciranje, odgovore pa še pričakujemo.

image
Zebra, ki jo je prečkal na Gregorčičevi, je njegova zapuščina. Narisana je bila v času Pahorjeve vlade, ko je bil Milan M. Cvikl generalni sekretar.

 

Deli s prijatelji