PADEC TEMPERATUR

FOTO: Črno nebo nad Slovenijo, posledice so hude

Objavljeno 09. julij 2015 00.04 | Posodobljeno 09. julij 2015 00.55 | Piše: A. K.

Posledice neurij je čutiti po vsej Sloveniji.

Tornado je opustošil po Oklahomi.

RADLJE OB DRAVI, MURSKA SOBOTA, LJUBLJANA – Skoraj vso Slovenijo so zvečer zajela nova neurja z nalivi in močnimi sunki vetra, ponekod je padala toča. Kot je poročala naša bralka, je v Prekmurju marsikje uničila pridelek.

Na terenu so intervencijske službe, saj voda zaliva ulice, ceste, kleti, ponekod na cesto padajo drevesa in drogovi. Veliko dela imajo predvsem gasilci na Koroškem, saj meteorna voda zaliva kleti na območju Prevalj, Dravograda, Vuzenice in Radelj ob Dravi, z Mute pa poročajo o neurju s točo.

FOTO: Toča povzročila razdejanje, bralka Bojana: Pridelka ne bo

V Slovenj Gradcu je strela udarila v drevo, ki ogroža stanovanjsko hišo, zato so o tem obvestili pristojne službe gozdnega gospodarstva. Strela je udarila tudi v stanovanjski objekt na Gradišču na območju slovenjgraške občine.

image
Radarska slika ob 19. uri. Foto: Arso

Ponoči se bo umirilo, temperature so padle

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) se bo vremensko dogajanje ponoči umirilo.

FOTO: Toča luknja strehe, ulice so poplavljene

Po podatkih Arsa je bilo ob 20. uri v Murski Soboti 18 stopinj Celzija, prav tako v Slovenj Gradcu, v Ratečah so namerili stopinjo manj, v Mariboru pa 20 stopinj Celzija. Medtem je bilo v Ljubljani in Črnomlju po podatkih Arsa ob 20. uri 29 stopinj, v Portorožu pa še stopinja več.

Kakšno pa je stanje pri vas? Pošljite nam fotografije!

 

Deli s prijatelji