STRAŠNA UJMA

FOTO: Cesta spet prevozna, na teren odhaja tudi Cerar

Nekaterim se iz doline ni uspelo vrniti domov.
Fotografija: Na cesti do Jezerskega je veliko podrtih smrek, posledice odpravljajo delavci cestnega podjetja, delavci Elektro Gorenjska, gasilci, štab CZ … FOTO: Špela Ankele
Odpri galerijo
Na cesti do Jezerskega je veliko podrtih smrek, posledice odpravljajo delavci cestnega podjetja, delavci Elektro Gorenjska, gasilci, štab CZ … FOTO: Špela Ankele

JEZERSKO, BOHINJ – Vremenska ujma je v noči na torek močno prizadela prebivalce Jezerskega in Boginja. Veliko cest je bilo neprevoznih, zato mnogi niso mogli do doma. Kar 15 jih je prenočilo v šoli Kokra, nekaj pa jih je obstalo kilometre višje, pri Kanonirju, kjer so tudi poskrbeli zanje.
Pristojnim službam je uspelo sprostiti promet na cesti od Bleda proti Bohinju. Tja se bo popoldne odpravil tudi predsednik vlade Miro Cerar. Mnoge ceste na od vremena prizadetih območjih pa ostajajo zaprte, med drugim tudi cesta na Jezersko, prevozen pa je mejni prehod Ljubelj.
Na Jezerskem so domačinom priskočili na pomoč gasilci PGD Preddvor, ki so ostali tam čez noč in še vedno pomagajo domačinom pri odpravi posledic zaradi divjanja močnega vetra.
Orkanski veter je pravo razdejanje povzročil tudi v Bohinju. Podiral je drevesa, zaradi nalivov pa je poplavilo polja, od tam pa se voda širi tudi na druga območja. Še vedno je veliko cest zaprtih in neprevoznih.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije