SMC

FOTO: Cerarjevi novi obrazi ali stara LDS?

Objavljeno 11. julij 2014 13.21 | Posodobljeno 11. julij 2014 13.21 | Piše: S. U.

V ekipi, ki ji javnomnenjske ankete napovedujejo zmago na državnozborskih volitvah, je kar precej starih znancev slovenske levice.

Predsednik SMC Miro Cerar.

LJUBLJANA – Pri časniku Finance so preverili kandidate Stranke Mira Cerarja (SMC) ter se vprašali, ali so to res novi obrazi ali je morda nekdanja stranka LDS. V ekipi, ki ji javnomnenjske ankete napovedujejo zmago na državnozborskih volitvah, je namreč kar precej starih znancev slovenske levice.

Med kandidati za poslance na listi SMC med drugim najdemo Janka Burgarja, zdajšnjega državnega sekretar na ministrstvu za gospodarstvo, ki je prvič postal državni sekretar na gospodarskem ministrstvu leta 2011, ko je tedanjo ministrico za gospodarstvo Darjo Radič (Zares) zapustil Viljem Pšeničny. V Celju kandidira Anita Koleša, ki je leta 2004 na državnozborskih volitvah kandidirala na listi LDS. Andreja Potočnik, kandidatka SMC v Tržiču, je leta 2011 na državnozborskih volitvah kandidirala na listi LDS, je pa tudi podžupanja občine Tržič. V Izoli kandidira Tilen Božič, sin župana Komna Danijela Božiča, nekdanjega poslanca LDS. V Trebnjem nastopa Igor Tršar, dolgoletni občinski svetnik in predsednik LDS v Trebnjem. Dragan Matić, nekdanji šef arhiva RS je bil imenovan na to mesto v času, ko je ministrstvo za kulturo vodila Majda Širca (Zares), pa kandidira v ljubljanskih Fužinah.


Bodite z nami v nedeljo ob 19.00

Na portalu slovenskenovice.si bomo v živo spremljali razplet predčasnih volitev, poročali iz štabov strank, v objektiv iskali utrinke zmagoslavij in razočaranj, analizirali možnosti novih koalicij in iz minute v minuto sledili povolilni vročici.

V sodelovanju z Državno volilno komisijo bomo še med štetjem, s hitrostjo, kakršne ne zmore nobena človeška roka, ob pomoči računalniškega programaimage v privlačni grafični obliki objavljali trenutne izide po preštetih glasovnicah. Na spletnih Novicah boste tako med prvimi izvedeli, kakšno usodo ste volivci namenili politikom.

Kaj pa ideologi?

Med ideologi stranke Finance omenjajo Milojko Kolar nekdanjo prvo damo Vzajemne in nekdanjo državno sekretarko na ministrstvu za finance pod ministrom vlade LDS Dušanom Mramorjem. Zasledimo tudi Petra Jamnikarja, ki je bil pred več kot desetimi leti generalni sekretar LDS, ter poslanca LDS Zorana Gračnerja, nekdanja člana LDS Igorja Gobca in Jožeta Artnaka. Od bolj poznanih imen sta tu še zdajšnja podpredsednica LDS Sonja Kralj Bervar in politolog iz vrst LDS Gregor Vovk.

Deli s prijatelji