PRED RAZVPITIM LOKALOM

FOTO: Cerarjevi fantje v energetiki kadrujejo kar ob pivu

Objavljeno 14. april 2016 16.57 | Posodobljeno 14. april 2016 16.59 | Piše: K. K.

Uradna pojasnila stranke SMC, tudi to, da naj bi bil na sestanku tudi drugi vplivni mož, ki bdi nad državnim gospodarstvom, ki smo jih pričeli iskati že pred 10. uro, še pričakujemo.

Nejc Brezovar (v sivi obleki) velja za moža, ki uživa v cigarah in konjaku. Posebej pri šefu HSE Blažu Košoroku.

LJUBLJANA Medtem ko je HSE objavil razpis za novega predsednika uprave (dosedanjemu Blažu Košoroku poteče mandat) in se v zakulisju bijejo hude bitke, smo pretekli teden, natančneje v sredo, v centru Ljubljane opazili može, ki naj bi imeli trenutno v energetiki kar precej besede. In sicer državnega sekretarja na ministrstvu za infrastrukturo Klemna Potiska, pri katerem smo že pred dnevi preverjali govorice, da ga mika mesto prvega moža zaradi stavke razgretega HSE. S sestanka je prišel tudi mož, pri katerem menda podporo išče Košorok, Nejc Brezovar, ki je vplivnež iz kabineta predsednika vlade Mira Cerarja. Brezovar slovi kot ljubitelj konjaka in cigar, ki naj bi mu jih Košorok stregel kar na sedežu podjetja. Tretji, veliko manj znan, a očitno zelo vpliven, pa je Jure Šimic, zaposlen na HSE, kjer je včasih delal tudi Potisek.

Največja vladna stranka molči

Naši viri trdijo, da je tega dne sestankoval izvršilni odbor stranke premierja Cerarja SMC, beseda pa naj bi tik pred objavo razpisa za novega predsednika uprave tekla prav o kadrovanju v HSE in stavki, katere časovna izvedba bi utegnila biti povezana tako z razpisom kot z možmi, ki si jih lahko ogledate v galeriji. Uradna pojasnila stranke SMC, tudi to, da naj bi bil na sestanku tudi drugi vplivni mož, ki bdi nad državnim gospodarstvom, ki smo jih pričeli iskati že pred 10. uro, še pričakujemo. Za medije v SMC pristojna Zdenka Jagarinec nam je nekaj po 14. uri namreč šele povedala, da vprašanj še ni pogledala. Objavljamo jih spodaj desno.

image

 

Deli s prijatelji