POOSTRENI NADZOR

FOTO: Če ne ločujete, ste lahko ob tisočak

Objavljeno 20. september 2015 12.20 | Posodobljeno 20. september 2015 12.20 | Piše: Mo. S.

V Mariboru ugotavljajo, da bi lahko četrt vsebine vsake posode za mešane komunalne odpadke še dodatno ločili.

Padale so tudi kazni.

MARIBOR – Delavci mariborske Snage so v sredo v sodelovanju s štirimi inšpektorji medobčinskega inšpektorata izvedli poostren nadzor nad ločevanjem odpadkov v gospodinjstvih.

Nadzor je potekal na Panonski ulici na Teznem in na Gosposvetski cesti v središču mesta. »Na podlagi nadzora so inšpektorji začeli voditi sedem postopkov zoper domnevne kršitelje, zagrožena globa za nepravilno ločevanje odpadkov pa znaša od 100 do 1000 evrov,« so sporočili iz Snage.

Ugotovili so, da bi lahko vsaj 25 odstotkov vsebine vsake posode za mešane komunalne odpadke (črna posoda) še dodatno ločili, najbolj pa so zaskrbljeni nad dejstvom, da imajo uporabniki sicer ekološke otoke, na katerih ločeno zbirajo papir, embalažo in steklo, v neposredni bližini svojih domovanj pa vse odpadke še zmeraj predajo v črno posodo.

Umazani ekološki otoki

Pričakujejo, da se bo »povečalo število onesnaženih ekoloških otokov, saj bodo uporabniki neločene odpadke, da bi se izognili kaznim, predajali kar na njih«, pravijo pri Snagi, ki pa poostreno nadzoruje tudi najbolj problematične lokacije, saj so do konca letošnjega avgusta za intervencijsko čiščenje ekoloških otokov porabili že 110 tisoč evrov (lani v vsem letu pa 115 tisočakov).

Imate zgodbo za nas? Pišite nam.

Deli s prijatelji