OBISK

FOTO: Bratuškova je Hollanda peljala na sladoled

Objavljeno 26. julij 2013 00.08 | Posodobljeno 26. julij 2013 00.09 | Piše: STA, Mo. S.

Slovenska premierka in francoski predsednik sta se sprehodila po Ljubljani.

LJUBLJANA – Predsednica vlade Alenka Bratušek je danes v Ljubljani sprejela francoskega predsednika Françoisa Hollanda, ki je na prvem uradnem obisku v Sloveniji. Uvodoma se je Bratuškova gostu zahvalila za obisk in izpostavila pomen odličnih prijateljskih odnosov med državama, ki imata veliko možnosti za krepitev sodelovanja na mnogih področjih.

Krepila sta gospodarske odnose

Kot so po pogovorih sporočili iz premierkinega kabineta, sta sogovornika posebno pozornost namenila zlasti krepitvi gospodarskih odnosov med državama, saj je Francija eden od ključnih gospodarskih partnerjev Slovenije.

Premierka je med pogovori predstavila tudi načrt slovenske vlade za privatizacijo podjetij v državni lasti in poudarila, da bosta ključni vodili pri prodaji transparentnost postopka in iskanje strateških parterjev. Obenem je predsednica slovenske vlade francoskemu predsedniku opisala napore vlade, povezane z reševanjem finančne in gospodarske krize v Sloveniji. Sogovornika sta se strinjala, da je pri pripravi in sprejemu ukrepov treba misliti predvsem na ohranjanje solidarne in socialne države.

Na sprehod po Ljubljani

Po pogovorih je Bratuškova francoskega gosta z delegacijo v znak gostoljubja in dobrih odnosov povabila še na krajši sprehod skozi staro mestno jedro slovenske prestolnice. Pričakala ga je pred spomenikom ilirskim provincam na Trgu francoske revolucije, nato sta se sprehodila ob Ljubljanici in si v enem od prepolnih lokalov privoščila pijačo in sladoled. Francoski predsednik se je med sprehodom večkrat ustavil ter poklepetal in se fotografiral z radovednimi domačini in turisti.

Deli s prijatelji