SNEG

FOTO: Bo božič bel? V okolici Maribora precej močno sneži

Objavljeno 20. december 2016 18.45 | Posodobljeno 21. december 2016 09.49 | Piše: S. U.

Vremenska napoved sicer za letošnji božič ne obeta snega.

MARIBOR – »Kar precej močno sneži pri nas,« nas je popoldne opozoril bralec iz okolice Maribora in nam poslal zgovorne fotografije.

Sicer bo ponoči v višjih legah in na Primorskem precej jasno, drugod po nižinah pa oblačno in ponekod megleno. Jutri bo v zahodni Sloveniji sončno, drugod pretežno oblačno. Po nekaterih nižinah v notranjosti Slovenije bo zjutraj in dopoldne megleno. Na Primorskem bo še pihala šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 4, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Preberite več o vremenu.image

Kaj pa obeti?

V četrtek in v petek bo v višjih legah in na Primorskem pretežno jasno, po nižinah v notranjosti Slovenije pa se bo predvsem zjutraj in dopoldne zadrževala megla ali pa nizka oblačnost. Burja na Primorskem bo počasi slabela.

Nazadnje snežilo leta 2010

Še to, vremenoslovci napovedujejo, da letošnji božič, ki bo konec tedna, ne obeta snega. Nazadnje je bilo v Ljubljani nekaj snega za božič leta 2010, a je zapadel v decembrskih dneh prej. Rekordna božična snežna odeja v Ljubljani, gledano od leta 1948, je bila 25. decembra zjutraj v letih 1963 in 1981, ko so vremenoslovci namerili 29 centimetrov snega.

Kako pa je pri vas? Sporočite nam.

Deli s prijatelji