GURSOVA LOGIKA

FOTO: Bi za to bajto plačali 230.000 evrov? Seliškar bi

Objavljeno 26. februar 2014 11.39 | Posodobljeno 26. februar 2014 11.49 | Piše: E. N.

Uslužbenci vodje Gursa Aleša Seliškarja so bralčevo razpadajočo bajto ocenili na neverjetnih 230 tisoč evrov. Bralec pravi: Pridite jo kupit, vam dam še popust!

»Več kot sto let staro hišo v Spodnji Šiški na parceli 230 m2 so nam 'izjemni poznavalci' na Gursu ocenili na 230.000 evrov. Hiša še komaj stoji, vse je tako dotrajano, da se ne izplača niti obnavljati, stranišče je zunaj«, nam je pojasnil bralec Tim iz Ljubljane.

Tim je le eden v množici bralcev, ki ste se odzvali na našo akcijo in opozorili na Gursove nesmisle pri informativnih izračunih davka na nepremičnine. Ker je odziv presegel vsa pričakovanja, objavljamo že tretjega v seriji prispevkov na to temo (preberite tudi: Za romske barake naj okradeni Dolenjci plačajo kazenski davekimage| Mrtve duše pridno plačujejo davkeimage).

Res ne vem, kje zbiramo ljudi, ki vodijo našo državo. Ne spomnim se namreč avdicije za izbor najboljših klovnov.

bralec Tim

Razpadajoča bajta za Gurs vredna več od prestižne vile

Gurs razvalino na fotografiji ceni bolj kot pa prestižno 1152 kvadratnih metrov veliko vilo na Kolovcu, o čemer smo že poročaliimage. Čeprav je lastnik v gradnjo vile vložil več kot milijon evrov in ji namenil celo baročni park, znaša Gursova ocena te nepremičnine samo 224.425 evrov oziroma slabih šest tisočakov manj, kot je po mnenju uradnikov vredna bralčeva razpadajoča bajta.

image
Foto: Ta prestižna vila je za Gurs vredna manj kot bralčeva razpadajoča bajta. Foto: A. L.

Rušiti bo treba

Kot da mera ne bi bila že polna, nas je bralec Tim opozoril še na urbanistični načrt. Ta za območje, na katerem stoji njegova dotrajana bajta, predvideva rušenje, zato nadomestne gradnje ne bodo mogoče. Ko se bo hiša dokončno podrla, parcela ne bo več zazidljiva. 

Bralec je upal, da se bo našel investitor, ki bo odkupil parcelo, toda to se ni zgodilo. Svojo bajto je zato 'poznavalcem' takoj pripravljen prodati, obljublja pa jim celo debel popust.

Kako pa je vas razjezil Gursov informativni izračun? Povejte nam. Uporabite spodnji obrazec.

Deli s prijatelji