POLICIJA ŽE ČAKA

FOTO: Begunci vse bližje, karavanški predor namerno zaprli?

Objavljeno 16. september 2015 10.55 | Posodobljeno 16. september 2015 10.55 | Piše: Boštjan Fon

Ko naj bi ob polnoči Avstrijci zaprli meje, jih ni bilo nikjer.

LJUBELJ, JEZERSKO, KORENSKO SEDLO – Iz Avstrije so včeraj sporočili, da bodo zaradi begunske krize ob polnoči zaprli meje s Slovenijo. Toda ponoči ni bilo nikjer nikogar.

Obiskali smo nekaj mejnih prehodov, kjer je možen prehod brez posebnega nadzora, toda avstrijskih mejnih organov nismo srečali nikjer. Tudi beguncev v smereh proti Avstriji nismo nikjer odkrili, zato je mogoče sklepati, da so informacije o pritisku beguncev na slovenski teritorij po želji priti v Nemčijo le košček dodatne psihoze v tej nesmiselni kalvariji ljudi z Bližnjega vzhoda. Morda je ustvarjanje pritiska tudi na prebivalce ob poteh proti Evropi le manipulacija v tej tako imenovani nadomestni vojni.

Aktivni policisti

Smo pa včeraj opazili povečano delovanje slovenske policije. Poleg rednih kontrol smo ob vstopu v Slovenijo iz smeri Avstrije opazili enoto za izravnalne ukrepe, ki je poleg kontrol dokumentov izvajala tudi preglede vozil.

Ponoči je bil zaprt karavanški predor, glede česar nam je eden naših virov povedal, da morda ne gre za tehnično težavo v predoru, temveč namerno zaprtje ene najbolj frekventnih poti za tovornjakarje v Evropo. Kako bo potekalo delo na mejah in ali bodo Avstrijci sploh uporabili zapornice, bomo spremljali.

Deli s prijatelji