SPUSTILE SE BODO TUDI TEMPERATURE

FOTO: Arso: danes sivo, zjutraj belo

Objavljeno 25. november 2017 14.44 | Posodobljeno 25. november 2017 14.45 | Piše: K. K.

Padavine se bodo krepile in v noči na nedeljo zajele vse sosednje pokrajine.

LJUBLJANA Agencija RS za okolje (Arso) je nekaj pred popoldnevom objavila novo napoved, ki prinaša tudi snežinke, a danes le v visokogorju, drugje bo popoldne večinoma oblačno. Dež se bo na zahodu krepil in širil proti osrednjim krajem. Ob morju bo zapihal okrepljen jugo, drugod se bo nekoliko okrepil južni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo na severozahodu okoli 7, drugod od 10 do 16 °C.

image

Hladilo se bo

V noči na nedeljo bodo padavine zajele vso Slovenijo. Predvsem na Primorskem bodo tudi posamezne nevihte z možnimi močnejšimi nalivi. Hladilo se bo. Zapihal bo severni veter, na Primorskem zmerna burja. Meja sneženja se bo do zgodnjega jutra ponekod spustila do nižin. Temperature bodo od 1 do 3, na Primorskem od 3 do 8.

image

Jutri bo oblačno. Padavine bodo dopoldne marsikje ponehale, predvsem na jugu se bodo občasno pojavljale še popoldne. Na Primorskem bo pihala večinoma zmerna burja, v vzhodnih in severnih krajih pa severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem do okoli 8.

image

Mraz in megla

V noči na ponedeljek se bo zjasnilo. V ponedeljek in sprva tudi v torek bo precej jasno. Jutro bo mrzlo, ponekod po nižinah bo megla.

image

V torek popoldne se bo predvsem v zahodnih krajih pooblačilo. Hladna fronta je dosegla zahodne Alpe in se bliža našim krajem. Nad srednjo Evropo in severnim Sredozemljem nastaja območje nizkega zračnega tlaka. K nam od jugozahoda doteka topel in vlažen zrak.

Jugo se bo obrnil na burjo

Popoldne bo večinoma oblačno. Padavine se bodo krepile in v noči na nedeljo zajele vse sosednje pokrajine. Ob Jadranu bodo tudi posamezne nevihte, krepil se bo jugo.

Jutri čez dan se bo v sosednjih krajih Italije delno zjasnilo. Drugod bo oblačno. Padavine bodo popoldne postopno ponehale tudi na Hrvaškem. Ob severnem Jadranu bo pihala močna burja, ponekod drugod pa severni veter. Hladno bo.

Deli s prijatelji