KAOS NA CESTAH

FOTO: 30 km/h po avtocesti: tovornjakarji zabasali gorenjko

Objavljeno 31. januar 2014 10.34 | Posodobljeno 31. januar 2014 10.45 | Piše: B. F., T. L.

Tovorna vozila, ki se niso izločila iz prometa, na Gorenjskem povzročajo težavo.

Tovornjaki so zasedli avtocesto.

RADOVLJICA – Zaradi snežnih padavin je oviran promet na Gorenjskem. Ni pa to edina težava: voznike opozarjamo na kolono najmanj petih tovornih vozil, ki niso izločena iz prometa in se po gorenjski avtocesti iz Lesc proti Jesenicam pomikajo s hitrostjo 30 kilometrov na uro. Tovornjaki vozijo po sredini ceste in prehitevanje zaradi ne dovolj očiščenega cestišča ni mogoče.

Tudi če bi želeli, se tovornjakarji ne morejo umakniti

Sicer pa tovornjakarji, ki bi se nemara želeli umakniti s ceste na platoju Karavanke pri bencinskem servisu, tega ne bodo mogli storiti, saj uvoz ni očiščen. Mercedes nemške registracije, ki je na uvozu na avtocesto pri Radovljici zletel s ceste in zablokiral ves uvoz, je že odstranjen. 

Medtem ko je na Gorenjskem promet oviran zaradi snežnih padavin, pa je drugod zaradi dežja in zaradi nizkih temperatur možnost poledice. Promet ovirajo tudi plužne in posipne ekipe. Na cesti torej vozite strpno in previdno ter prilagodite vožnjo voznim razmeram.

Vlaki zaradi žleda ne vozijo

Zaradi žleda med Ljubljano in Sežano ter Koprom potniški vlaki do nadaljnjega ne bodo vozili. Kjer je to mogoče, bo za potnike organiziran nadomestni prevoz z avtobusi, so sporočili s Slovenskih železnic. Prihaja do večjih zamud. Že od četrtka pa je prekinjen promet tovornih vlakov na koprski progi.

Deli s prijatelji