POD TEŽO ŽLEDA

FOTO: 22.000 ljudi čez noč brez elektrike, vreme uničuje

Objavljeno 02. februar 2014 08.41 | Posodobljeno 02. februar 2014 09.32 | Piše: STA, K. K.

Ministrstvo za obrambo je v Postojno poslalo 30 agregatov za proizvajanje elektrike za stanovanjske hiše.

Drevo padlo na avto na jami 3 Ljubljana

POSTOJNA, PIVKA, CELJE, VELENJE – Tudi to noč je hude nevšečnosti po Sloveniji povzročal žled. V ledenem oklepu so na Postojnskem in Pivškem, tudi na Celjskem, v okolici Velenja, na Koroškem in Dolenjskem. Noč je brez oskrbe z električno energijo preživelo okoli 22.000 gospodinjstev, poroča Radio Slovenija.

Bralec Robert Ribič nam je posredoval fotografije avtomobila, na katerega je ponoči pod težo žleda padlo drevo in ga uničilo. Bralec Bohorc iz Mirne na Dolenjskem sporoča, da dež sproti zmrzuje.

V Logatcu brez elektrike in vode

Skupaj s transformatorskimi postajami v Logatcu, Vrhniki in Kamniku – vsi našteti kraji spadajo pod Elektro Ljubljana – je brez elektrike sinoči ostalo približno 18 tisoč gospodinjstev. Na območju Logatca je zaradi tega prekinjena tudi dobava pitne vode. Brez elektrike je bilo preteklo noč še vedno kakih šest tisoč domov na Pivškem in Postojnskem.

Na območjih delovanja družb Elektro Primorska in Elektro Ljubljana je bilo v soboto brez električne oskrbe več kot 13.000 odjemalcev. Ministrstvo za obrambo je v Postojno poslalo 30 agregatov za proizvajanje elektrike za stanovanjske hiše ter pet večjih agregatov, ki so primerni za oskrbo večjih objektov, kot so zdravstveni domovi ali šole.

Najbolj prizadeto območje, občini Postojna in Pivka, bosta danes obiskala tudi predsednica vlade Alenka Bratušek in obrambni minister Roman Jakič.

Brez elektrike tudi 8000 Štajercev

O izpadu elektrike poročajo tudi iz Maribora. Elektro Maribor sporoča, da je zaradi žledu včeraj pozno zvečer in danes ponoči prišlo na območju Lovrenca, Podvelke, Kamnice, Limbuša, Pesnice, Kungote, Pohorja, Selnice, Hlapja, Vitanja, Oplotnice, Podlehnika, Zreč, Kungote, Ruš, Pesnice, Dobrave in Črešnjevcev do več motenj v oskrbi z električno energijo. Uporabnikom sporočajo, da so se ekipe takoj odpravile na mesta okvar, so ves čas na terenu, kjer si ves čas intenzivno prizadevajo čim hitreje odpraviti okvare in odjemalcem ponovno zagotoviti oskrbo z električno energijo. V zgodnjih jutranjih urah so število ekip še okrepili.
Ob 7.20 je bilo brez napetosti nekaj več kot 8000 odjemalcev.
 

Deli s prijatelji