VROČA KRI

Fizični obračun v politiki, tako ga je zagrabil Podobnik

Objavljeno 13. junij 2016 11.24 | Posodobljeno 13. junij 2016 11.35 | Piše: Pe. J.

Nekdanji in zdajšnji prvak sta si skočila v lase na kongresu podmladka SLS.

Marjanu Podobniku se je rodil šesti otrok, sin Martin

LJUBLJANA – Da so razmere na slovenskem političnem parketu vse prej kot rožnate, priča tudi nedavni incident na kongresu pomladka Slovenske ljudske stranke, kjer sta si v lase skočila vidna predstavnika SLS Marjan Podobnik in predsednik Marko Zidanšek, poroča Pozareport.

V ljubljanskem hotel M, kjer je potekal kongres Nove generacije (podmladka SLS) naj bi se celo stepla, in to zaradi bližajočih se volitev vodstva Kmečko-gospodarske zbornice Slovenije in Petra Vriska, saj naj bi Zidanšku nekateri očitali, da dela vse tako, kot mu ukaže.

Podobnik naj bi Zidanška grobo prijemal za ramo in mu med drugim rekel, da ga lahko kadar koli, tudi sredi noči, zamenja kot predsednika stranke in da Zidanšek, ki naj bi se prvič odločno zoperstavil Podobniku, tako in tako ni vreden, da bi bil predsednik SLS.

Označena za otroka

Na uradnem delu kongresa je pred mikrofon stopil tudi nekdanji kandidat za predsednika SLS Darko Medved, ki ni mogel mimo incidenta in je oba glavna akterja – tako Zidanška kot Podobnika – označil za otroka. 

Portal objavlja tudi uradni odgovor Marka Zidanška, ki je Podobnika obtožil, da onemogoča delovanje predsednikov SLS in da se ne more sprijazniti s tem, da znotraj stranke nima več take moči kot nekdaj. Potrdil je, da se je incident zgodil in da je prišlo do prerivanja. Za konec je pozval Podobnika, da zadeve razčistita znotraj javnosti stranke. Marjan Podobnik se na pobudo še ni odzval.

Deli s prijatelji