S SVOJE LISTE

Fištravec za podžupanjo imenoval Jelko Černivec

Objavljeno 01. december 2014 11.40 | Posodobljeno 01. december 2014 11.40 | Piše: STA, P. Pa.

Desus je skoraj že v koaliciji, trši oreh pa sta SMC in SD.

MARIBOR – Mestna občina Maribor je danes po skoraj dveh letih dobila prvo podžupanjo. Potem ko župan Andrej Fištravec v svojem leto in pol dolgem nadomestnem mandatu iz vrst takratnega mestnega sveta ni želel imenovati podžupana, se je zdaj na to mesto za področje družbenih dejavnosti kot prvo odločil imenovati mestno svetnico svoje liste Jelko Černivec.

Poklicna podžupanja

Černivčeva je bila do prevzema funkcije podžupanje namestnica direktorja za področje zdravstvene nege in oskrbe v Domu starejših Danice Vogrinec. Po izobrazbi je diplomirana medicinska sestra, funkcijo podžupanje pa bo opravljala poklicno. Kot je povedala ob imenovanju, je povabilo po kratkem razmisleku z veseljem sprejela, saj ga je razumela kot potrditev in prepoznavnost svojega strokovnega dela in aktivnosti na področju zdravstva in socialnega varstva.

Ker je področje družbenih dejavnosti zelo široko, se namerava najprej seznaniti z vsakim področjem posebej. Med pomembnejšimi nalogami je izpostavila potrebe starejših ljudi, ki bi potrebovali pomoč pri zagotavljanju temeljnih življenjskih aktivnosti, pa si je ne morejo privoščiti zaradi aktualnih socialnih razmer v državi.

Pogajanja za podžupanske stolčke

Mariborski župan se za zdaj še ni dokončno izjasnil, koliko podžupanov namerava imenovati, je pa ob ustanovni seji pred mesecem dni dejal, da se mu zdi smiselno, da bi imel tri. Kdo bo poleg Černivčeve še pristal na tem položaju, je odvisno od koalicijskih pogajanj, ki za zdaj še vedno niso zaključena.

Zmagovita Lista Andreja Fištravca ima v 46-članskem mestnem svetu 17 svojih svetnikov, iz pogajanj za sodelovanje pa so izločili le SDS, Listo za pravičnost in razvoj ter Županovo listo nekdanjega župana Franca Kanglerja. Medtem ko je Desus z eno nogo že v koaliciji in pri tem podžupanskega mesta niti ne zahteva, sta trša oreha SMC in SD. Slednja je pred časom že izglasovala odhod v opozicijo, a se del mestnega odbora še vedno zavzema za sodelovanje z mestno oblastjo.
 

Deli s prijatelji