POVEZAVE

Fišerja poslali na tečaj k hčerki Jankovićevega kandidata

Objavljeno 09. junij 2013 11.06 | Posodobljeno 09. junij 2013 11.06 | Piše: P. J.

Po izjavah, ki jih je izrekel, ko so izpustili Hildo Tovšak, si je privoščil tečaj javnega nastopanja.

Generalni državni tožilec Zvonko Fišer.

LJUBLJANA – Po ponesrečenem nastopu pred novinarji in odgovarjanju na vprašanja o izpustitvi Hilde Tovšak na prostost je vrhovno državno tožilstvo zasebnemu komunikacijskemu podjetju Urednica plačalo pet tisoč evrov, da so glavnega med tožilci Zvonka Fišerja pripravili na nadaljnje javne nastope. Lastnika podjetja sta Ambrož in Damjana Pondelek, poročajo Finance.

Nihče jim ni sugeriral

Damjana Pondelek je hčerka podjetnika in predsednika sevniške obrtne zbornice Draga Krošlja, ki je na predčasnih parlamentarnih volitvah kandidiral na listi Pozitivne Slovenije. Z lastnico podjetja se je Zoran Janković srečal tudi v sklopu svoje predvolilne kampanje, ko je obiskal Posavje.

Pondelkova je v odgovoru pojasnila, da so se kot komunikacijsko podjetje odzvali povabilu vrhovnega državnega tožilstva in da jim ni nihče sugeriral naj tožilstvu pomagajo. Zatrjuje, da so se odzvali enako kot pri preostalih naročnikih.

Fišerju nudijo neomejeno pomoč in podporo

Fišer je podjetje najel konec maja, pripravljali pa so ga na tiskovno konferenco, na kateri je priznal napake, ki jih je tožilstvo storilo pri postopku proti Hildi Tovšak. Žurnal24 pa poroča tudi o tem, da so ga pripravljali na sejo parlamentarnega odbora za pravosodje in izredno sejo državnega zbora. Fišer je potrdil, da mu podjetje v teh dneh zagotavlja neomejeno komunikacijsko pomoč in podporo.

Javno dostopni podatki pa kažejo, da podjetje kljub krizi uspešno. Leta 2010 so njegovi prihodki znašali 53.364, leto kasneje pa so narasli na 76.575. Lani so zabeležili še več prihodkov, natančneje 93.823 evrov. Največ poslov so sklenili z UKC Ljubljana, in sicer v skupnem znesku za 21.778 evrov. 

Deli s prijatelji