POVEZAVA

Finnair znova povezal Ljubljano s Helsinki

Objavljeno 25. marec 2013 19.45 | Posodobljeno 25. marec 2013 19.46 | Piše: STA, S. J.

Največji finski letalski prevoznik se vrača po zimskem premoru.

Varno so pristali na slovenskih tleh.

LJUBLJANA – Finski letalski prevoznik Finnair se je po zimskem premoru vrnil na letališče Jožeta Pučnika. Ljubljano bo s Helsinki povezoval z več frekvencami kot v lanskem letu, prvo letalo pa so danes dopoldne, teden dni pred uveljavitvijo poletnega voznega reda, že pozdravili na zasneženem ljubljanskem letališču, so sporočili iz Aerodroma Ljubljana.

Potniki bodo lahko med Ljubljano in Helsinki sprva potovali vsak ponedeljek, sredo in soboto. Od 19. aprila bo Finnair med prestolnicama letel tudi vsak petek, med koncem junija in začetkom avgusta pa še ob torkih in četrtkih, torej skupaj na šestih letih tedensko.

Vrnitev letalske povezave s Helsinki je po oceni Aerodroma Ljubljana zelo dobrodošla, saj je destinacija zanimiva tako za domače kot tudi tuje potnike, poslovneže in turiste. Domače letališče družbe Finnair, letališče Helsinki-Vantaa, je tudi zelo dobro izhodišče, ki ga za polete med Azijo in Evropo uporabljajo številne letalske družbe.

Finnair, največji finski letalski prevoznik, je začel na ljubljansko letališče leteti aprila 2007. Gre za eno najstarejših letalskih družb na svetu, ki je v večinski državni lasti. Leti na več kot 70 destinacij po vsem svetu.

Deli s prijatelji